Vanaf morgen, 7 december wanneer de Sint opnieuw richting Spanje is vertrokken, en dit tot drie koningendag 6 januari, kan Diksmuide opnieuw zijn kerstverlicbting laten branden.  En dit jaar heeft ze ook opnieuw geïnvesteerd in de kerstverlichting van haar dorpen.  Daar komen opnieuw aan de openbare verlichting paalornamenten die voor de nodige kerstsfeer moeten zorgen volgens de uurregeling van de openbare verlichting.  Alleen in Esen zal de kerstverlichting beperkt zijn door de werken die er momenteel aan de gang zijn.

Volgens schepen van dorpen Marc Deprez zijn er in Esen 42 ornamenten voorzien. Maar daarvan zullen er dit jaar maar 6 geplaatst worden op het Esenplein. Reden is dat de nieuwe verlichtingspalen in de Roeselarestraat en de Esenweg nog niet voldoende zullen uitgerust zijn met stopcontacten voor deze ornamenten. Diksmuide betaalt voor de komende drie jaar een huurprijs van bijna 115.000 euro voor alle ornamenten in de dorpen.

En in de aanloop naar de kerstmarkt van het weekend van 15, 16 en 17 december is er op zaterdag 9 en zondag 10 december al de geschenkenbeurs van Oxfam in Aloysiuscampus van ’t Saam in de Wilgendijk.
Tenslotte geven we nog mee dat er op vrijdag 15 december opnieuw een kerstloop is over verschillende afstanden. Men kan zich hiervoor nu reeds inschrijven. Hiervoor klik hier. (DLD)