De droom van sportschepen Marc De Keyrel is werkelijkheid geworden : Diksmuide wint dit jaar de 10.000-stappenclash. Met meer dan 164 miljoen stappen hebben 908 geregistreerde Diksmuidelingen bijna 115.000 kilometer afgelegd. Hiermee werden dagelijks 13.406 stappen gezet. Diksmuide behaalde het goud in de categorie steden die maximaal 20.000 inwoners tellen en was hiermee de beste van 76 Vlaamse gemeenten die deelnamen in deze categorie. Is het behalen van de eerste plaats al een mooie overwinning op zich. Maar dat men hiermee ook een pak Diksmuidelingen extra aan het bewegen kreeg is misschien wel de mooiste.

Alle stappen die men zet tijdens zowel het sporten, het doen van boodschappen of door te werken in de tuin of bij het stofzuigen, konden geregistreerd worden tussen 1 en 31 mei.
Omdat Diksmuide de voorbije jaren al enkele malen dicht bij de overwinning was, heeft men dit jaar nog een tandje bijgestoken met het koppelen van een fotozoektocht aan de stappenclash. Hiermee wilde men vooral de gezinnen aan het sporten krijgen. De fotozoektocht werd georganiseerd in het kader van de Week van het Gezin.

Was er voor deze fotozoektocht een afzonderlijke prijzenpot voorzien, ook deelnemers aan de stappenclash konden, net als bij vorige edities, een prijs winnen. En tenslotte waren er nog extra prijzen voorzien voor de deelnemende sportclubs. Verder waren er in en rond Diksmuide nog vijf gevarieerde bewegwijzerde trajecten uitgetekend tussen 3 en 21 kilometer. Al deze inspanningen samen zorgden ervoor dat Diksmuide goud won. De champagnekurken zullen kunnen knallen op de sportdienst die instond voor de organisatie van de Diksmuidse stappenclash. (DLD)