Vogelgriep
In de Steenstraat in Esen is op een landbouwbedrijf vogelgriep vastgesteld. Het zou gaan om een zeer besmettelijke variant die echter geen gevaar inhoudt voor de mens. Niet alleen werden alle dieren van het bedrijf geruimd, er werd ook een beschermingszone van 3 kilometer rond het bedrijf ingesteld en een bewakingszone van 10 kilometer. Welke maatregelen binnen deze zones gelden, dat vindt men op de website van het Federaal Voedselagentschap (klik hier).


Nieuw hondenpension
Aan de Gentweg 14 in Vladslo opent vandaag, zaterdag 2 december, het hondenpension Ter Wilghen. Volgens uitbater Peter Verwilghen is dit uniek door haar moderne technieken als plafondverwarming en een milieuvriendelijke uitrusting met een hybridewarmtepomp en een eigen waterzuivering en dito winning. De dieren kunnen vanuit de 20 kennels vrij in en uit naar de grote losloopweide. Daarnaast is er ook een complete dienstverlening voor de hondeneigenaars en een winkel met voeding. Deze namiddag is er een open-kijk-dag met rondleiding voor het hondenhotel open gaat, zo worden de gasten van straks niet gestoord.


1.500 euro groenonderhoud per dag
Diksmuide zal opnieuw, voor de jaren 2024 tot en met 2027, een deel van het groen- en onkruidbeheer uitbesteden. De kost hiervan wordt geraamd op meer dan 1.500 euro per werkdag of meer dan 1,6 miljoen euro.


Gault&Millau
In de Gault&Millau-restaurantgids voor de Benelux behouden de twee Diksmuidse restaurants hun plaats : Notarishuys (Koning Albertstraat) met 15/20 en Bistro Père et Mère (Grote Markt) met 13/20.


Werknamiddag op de Blankaart uitgesteld
De werknamiddag op de Blankaart, voorzien op zaterdag 2 december, wordt afgelast. Het water staat immers na de zware overstroming nog steeds heel hoog en trekt slechts traag weg. De hele Blankaartzone staat nog blank, het Blankaartpad is niet toegankelijk en ook de in de zone waar er zou gewerkt worden staat nog 1,5m water. De werknamiddag wordt doorgeschoven naar verder in december. Maar de zeearenden blijken alvast geen last te hebben van de zware overstroming. Zij bouwen rustig verder aan hun nest. (DLD)