De ticketverkoop is gestart voor de theaterwandeling ‘Vaderland, Moedertaal’ die op vrijdag 23 augustus passeert op een traject van 3 kilometer langs 7 verschillende locaties in Diksmuide.  Meer dan 100 jaar geleden was de Westhoek het decor van een onbeschrijfelijke gruwel die in het landschap heel wat littekens heeft achtergelaten. Tijdens ‘Vaderland, Moedertaal’ brengt een resem aan bekende West-Vlaamse acteurs en lokaal talent de verhalen verbonden aan die littekens.  De wandeling vormt een onderdeel van het project ‘Landscapes’, waarmee de Westhoek stilstaat bij de littekens die na Wereldoorlog I in onze streek achterbleven.
Tickets aan 10 euro per persoon zijn te koop via www.bezoekdiksmuide.be/theaterwandeling. Men kan inschrijven voor 5 tijdsloten.  De eerste voorstelling start om 18 uur, de laatste om 20 uur. Gezien er per voorstelling slechts 40 plaatsen beschikbaar zijn, is snel inschrijven de boodschap. Indien de voorstellingen in Diksmuide dan toch uitverkocht zijn, dan kan men ook in verschillende andere Westhoekgemeenten nog inschrijven voor de theaterwandeling.

Meer info op www.bezoekdiksmuide.be/theaterwandeling of via de dienst Toerisme (Grote Markt 6, 051 79 30 50 of toerisme@diksmuide.be). (DLD)