The Mudsons, een Diksmuidse punk-rockband die groeide uit de repetitiebunkers van muziekclub 4AD, mag zaterdagavond voor het uitverkocht Klerkens jeugdhuis De Rijkswacht spelen. Deze 4-koppige band bracht al in 2022 haar eerste mini-album met punkmuziek uit en nog dit voorjaar volgt er een volwaardig album en een single uit het debuutalbum. Maar kan men ze zaterdag niet meer aan het werk zien, er komen nog gelegenheden op 16 maart en 1 april in Diksmuide en op 13 april in de B52 Music Club in Eernegem, dan ook met de ook al Diksmuidse vrouwelijke punkband Koprol in het voorprogramma.

De titel van het eerste mini-album ‘Round One’ loog er niet om, dit kwartet heeft ambities.  Voor de groep, gevormd door Diksmuidelingen Bart Derdaele (gitaar) en Sam Desmet (bas) en verder Robbe Deschrevel (drums) en Dempsey Clarebout (zanger, songwriter en gitaar) uit Kortemark, zijn hun muzikale invloeden old-school en skate-punk.  Maar evengoed plooien ze het geluid van Pixies en andere stijlen in hun muziek.

Inhoudelijk komen soms persoonlijke onderwerpen als mentale gezondheid aan bod maar evengoed gaat het over fun op en naast het podium. Dat willen ze ook meenemen in hun tweede album waarvan de release in Eernegem is voorzien. In Diksmuide zijn ze nog te horen op 16 maart bij de opening van het skatepark aan De Pluimen. Verder is er nog op 1 april een concert voorzien in muziekclub 4AD. Voor meer info : fb-pagina The Mudsons. (DLD)

Foto : Henri Dumortier