Op zondagvoormiddag 28 april organiseren de jongerenorkesten Speelkring en Speelschare in hun lokaal aan de Wilgendijk 30 hun Muzikale Vriendendag.  Bedoeling is dat leden van Speelkring en Speelschare hierop hun vrienden-musici uitnodigen om samen een repetitie mee te maken.  Muziekplezier en vriendschap zijn dan ook de hoofdingrediënten van deze activiteit.  Er wordt wel gevraagd hiervoor vooraf in te schrijven zodat iedere muzikanten een haalbare partituur kan krijgen want hoofdoel is met velen samen musiceren.

De Muzikale Vriendendag richt zich zowel tot kinderen-beginnende muzikantjes (Speelkring) als naar beginnende en meer ervaren muzikanten (Speelschare). Van 9 u tot 10.30 u is dit voor de Speelkring (kinderen van 3de tot 6de leerjaar) en van 10 u tot 11.45 u voor jeugd vanaf 12 jaar én volwassenen. Wie erbij wil en kan zijn, kan zich inschrijven via www.speelschare.be of via een mailtje naar de dirigent gino.malfait@skynet.be

De Muzikale Vriendendag is meteen ook de voorbode van de verschillende activiteiten die het feestjaar 45 jaar Speelschare zullen inkleuren. Van 6 tot 13 juli trekt de Speelschare voor haar 40ste concertreis naar de omgeving van Rostock, aan de Oostzee in Duitsland. Verder is er op zondagnamiddag 22 december nog een groots kerstconcert in de Diksmuidse Sint-Niklaaskerk. De muzikanten bereiden zich nu reeds voor, een jubileum waardig. (DLD)