De foorkramers slaan op de Grote Markt tijdens het paasweekend hun spreekwoordelijke tenten op.  Daarmee kan het publiek leven opnieuw een versnelling hoger schakelen.  De foorattracties kunnen bezocht worden vanaf paaszaterdag tot dinsdagavond.  Op paaszaterdag start ook een etalagewedstrijd waarbij men in de handelszaken haasjes kan zoeken of kinderen kunnen deelnemen aan de paaseierenraap in het stadspark.  De epiloog is voorzien op woensdag 3 april met het paaseizwemmen in het zwembad De Pluimen.

De foorattracties kunnen op paaszaterdag bezocht worden vanaf 15 uur in de marge van de wekelijkse boerenmarkt. Ook op paaszondag is de foor te bezoeken vanaf 15 uur en op paasmaandag, in de marge van de feestelijke maandagse paasmarkt, een hele dag lang. Op dinsdag 2 april draait de foor door vanaf 15 uur met dolle acties en verminderde tarieven.
Op paaszaterdag 30 maart kunnen kinderen tussen 13.30 uur en 17.30 uur ook terecht in het stadspark voor een paaseierenraap. De deelnameprijs is 1 euro en 20 eurocent via het kansentarief.

Om wachtrijen te voorkomen is voorafgaandelijk inschrijven aangewezen (klik hier). Deelnameformulieren voor de etalagewedstrijd, die loopt tot 19 april, kunnen ook daar gedownload worden of gevraagd worden bij de deelnemende handelaars. Hiermee kunnen Diksmuidebonnen gewonnen worden. Op woensdagnamiddag 3 april is er in het zwembad De Pluimen een hindernissenparcours voor +-6-jarigen. Min-6-jarigen kunnen dan weer zwemmen russen de paaseieren of zichzelf testen op een parcours voor hun leeftijd. (DLD)