De Woumense muziekmaatschappij heeft er een woelige periode opzitten. Amper een viertal weken voor het concert van 3 februari, legde haar dirigent Stephen Biebuyck zijn batton neer, er was volgens hem geen cement meer tussen de muzikanten. Een nachtmerrie voor het bestuur die er echter in 2 dagen tijd in slaagde een nieuwe muzikale kapitein te vinden met Sam Ista. In amper enkele weken tijd kon hij de cohesie tussen de Woumense muzikanten herstellen en alsnog zorgen voor een mooi programma tijdens het concert in CC Kruispunt. Hoger Op kan nu terug …. hoger op.

De nieuwe dirigent, Sam Ista, is geen onbekende voor de Woumense muzikanten, hij zat immers zelf jarenlang als muzikant achter de pupiter in Woumen maar is intussen beroepsmuzikant. Hij wil dan ook “zijn’ muziek uit de nood helpen. Maar in één maand de Woumense muziekmaatschappij klaar krijgen voor een concert was toch een grote uitdaging. Zo moesten de Woumense muzikanten nog de nieuwe stijl van dirigeren leren kennen. Hoopvol was alvast dat een aantal leden, die de voorbije jaren afhaakte, nu terug aanwezig zijn.

Enkele werken van zijn voorganger werden gefinaliseerd, andere “oude” stukken die nooit eerder in CC Kruispunt te horen waren, werden opnieuw uit de kast gehaald. En zo slaagde Sam Ista erin in amper vier weken tijd een mooi concert in elkaar te boxen. Samen met het trommelkorps, de majoretten en het jeugdensemble, konden de muzikanten zo de aanwezigen in CC Kruispunt bekoren.
In Woumen hoopt men hiermee in rustiger muzikaal vaarwater te komen zodat het opnieuw hoger op kan. En als het even kan, met Sam Ista als dirigent. (DLD)

Foto : Stefaan Debruyne