BioForum, de sectororganisatie van de biologische landbouw en voeding, organiseert dit najaar de verkiezing van de mooiste koeienweide van 2023.  Hiermee wil men de inspanningen die biologische melkveehouders doen voor dierenwelzijn en biodiversiteit rondom hun bedrijf extra in de kijker plaatsen.  Een professionele jury selecteerde hiervoor drie Vlaamse biologische melkveehouders.  En onder hen Johan Boussemaere en Isabel Delanote van de Diksmuidse hoeve “Het land van Melk en Honing”.  Nog tot en met zondag 3 december kan men stemmen voor Diksmuides mooiste koeienweide.

Op de hoeve van Het Land van Melk en Honing aan de Oude Zeedijk in Nieuwkapelle verblijven 125 Holstein Frisian melkkoeien. En deze mogen op hun weide grazen want Johan en Isabel zijn overtuigd dat ieder wezen zijn talent heeft. En zoals het voor een vogel simpel is om te vliegen, zo staat ook een koe graag te grazen. Volgens dit Diksmuids landbouwkoppel is dit hun leven, hun talent. En de melk die deze koeien geven wordt er verder verwerkt tot romige yohurt en smeuïge kazen.

Eind september was dit landbouwerskoppel nog gastheer en gastvrouw voor Diksmuides plattelandsdag. Maar nu kan Diksmuide hen dus een wederdienst bewijzen door een stem uit te brengen voor hen. Dit kan via www.demooistekoeienweide.be.
Begin december worden de winnaars bekend gemaakt : een professionele jury kijkt naar de professionele aspecten van de koeienweide, de publieksprijs wordt uitgereikt op basis van de onlinestemmen. (DLD)