Het Diksmuids Atheneum opende in de campus Grauwe Broedersstraat een spiksplinternieuwe buitenklas. Volgens Charlot Van D’Huynslager, directeur van GO basisschool W’ijzer, is dit de kers op de groene taart. “Naast onze nieuwe buitenklas werkten we de voorbije twee jaar ook samen met de Provincie West-Vlaanderen en MOS (een samenwerking tussen het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid, de Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie) aan de vergroening van onze campus. ”

En directeur Charlot Van D’Huynslager vervolgt : “Zo werden er speelheuvels aangelegd, struiken geplant, wadi’s aangelegd, en wilgentakkenhutten gebouwd met enkele hulpvaardige ouders die ook instaan voor het onderhoud. Met de buitenklas zijn we aan het eerste eindpunt van dit prachtig project. Al onze groene verwezenlijkingen ademen inspiratie, en deze buitenklas belichaamt alles waar we naar streven: een omgeving die de nieuwsgierigheid van onze leerlingen prikkelt en hun liefde voor leren aanwakkert. Hier kunnen ze niet alleen uit boeken leren, maar ook van de natuur zelf. Van het gefluit van vogels tot het geritsel van bladeren, alles wordt een les op zich. En wie kan er nu beter lesgeven dan Moeder Natuur? Deze buitenklas wordt niet zomaar een klaslokaal, maar een speeltuin voor ontdekkingen en avontuur.”

“Een plek waar wetenschap een praktijk wordt, waar wiskunde een spel wordt, en waar geschiedenis tot leven komt. Laten we niet vergeten dat het niet enkel om studeren gaat, maar ook om het ontwikkelen van vaardigheden die van pas komen in het echte leven, zoals teamwork, veerkracht, probleemoplossend vermogen, enz…, en dit allemaal terwijl de leerlingen buiten spelen en plezier hebben. Laten we deze plek dus vullen met gelach, leermomenten en tal van avonturen”, aldus directeur Charlot Van D’Huynslager, die nog haar dank uitspreekt aan iedereen die geholpen heeft om deze buitenklas mogelijk te maken: de leerkrachten, de gulle donateurs van de scholengroep, en de ouders. En tenslotte voegt ze nog aan toe dat de school nog heel wat andere plannen heeft, ‘maar daarover later meer’. (DVD)

Op de foto: directeur Basisschool W’ijzer Charlot Van D’Huynslager, directeur Atheneum Jochen Nolf – beiden zittend, samen met enkele leerkrachten, leerlingen en mensen van het schoolbestuur.