Donderdagavond mocht Nachtraafbrouwer Lieven Onraedt in tennisbar SweetSpot op de Pluimen Diksmuides eerste alcoholvrij bier voorstellen : AdOnis. Nachtraaf brouwde tot dusver 10 verschillende degustatiebieren waarbij steevast een volle smaakbeleving voorop staat. Met deze AdOnis heeft ook deze alcoholvrije Nachtraaf zijn volle smaak van degustatiebier behouden. De hoppe smaakt goed door en er blijft een rijke nasmaak in de mond hangen. Diksmuids schepen Martin Obin was bij de voorstelling alvast trots dat nu ook Diksmuide zijn eerste eigen alcoholvrij bier heeft.

Bier zonder alcohol, tot dusver klonk dit bij Nachtraaf als vloeken in de kerk. Maar de bierwereld evolueerde, het bierverbruik in België is in dalende lijn maar de verkoop van alcoholvrije bieren stijgt. En Nachtraaf kon dan ook niet achter blijven. Toch werd het nog een hele uitdaging om volwaardig smaakvol bier te brouwen dat beantwoordt aan de hoge eisen die de Nachtraafbrouwer voor zijn bieren voorop stelt. Maar bij de presentatie blijkt Lieven Onraedt in zijn opzet geslaagd : de volle smaakbeleving blijkt aanwezig in AdOnis die ook nog eens een mooie schuimkraag heeft gekregen. Volgens Lieven Onraedt twee elementen die weleens durven te ontbreken bij de andere alcoholvrije bieren die al op de markt zijn.
Volgens Lieven Onraedt ziet deze AdOnis eruit als bier, hij ruikt naar bier en hij smaakt naar bier. Daarenboven kan men er een pak van drinken en met een gerust geweten in de auto stappen.

Het blauwe etiket met de gele letters is dan ook een duidelijke knipoog naar de BOB-campagne. En de naam AdOnis, die verwijst naar de mythologische god die steeds opnieuw herrijst, staat ook symbool voor een bier dat men oneindig kan blijven drinken. Verwijst de grote “O” in AdOnis tenslotte ook naar het “nul”-percentage aan alcohol, toch vermeldt het etiket een alcoholpercentage van 0,4 %. Maar volgens Nachtraafbrouwer Onraedt mag een bier met een dergelijk alcoholpercentage zich alcoholvrij noemen. Daarenboven is het in Diksmuide ontworpen bier, met Poperingse hoppe en gebrouwen in Menen een op en top Westvlaams bier.
Nachtraaf AdOnis is te koop bij de bekende Nachtraafverkooppunten en horeca-adressen. Daarnaast zal het bier de komende maanden ook te vinden zijn in de Nachtraafstand op diverse festiviteiten en evenementen. (DLD)