Na een onderbreking van een paar (covid)jaren organiseert de Cultuurraad op zaterdag 13 mei haar 5de culturele daguitstap. Hiervoor trekt ze naar De Verbeke Foundation in Stekene, een openluchtmuseum voor hedendaagse kunst. Deze private kunstsite, die opende in 2007, heeft een indrukwekkende verzameling van moderne kunst en allerlei ‘rariteiten’ waarin cultuur, natuur en ecologie samenkomen in een 12 hectaren groot natuurgebied en 20.000 m² overdekte ruimtes. De site is heel bijzonder en gekend van ondermeer het Play4 TV-programma Stukken van Mensen. Voor deze cultuuruitstap is het aantal plaatsen beperkt tot 50. Inschrijven kan bij voorzitter Didier Vercooren.

In de aanloop naar het bezoek aan de Verbeke Foundation, is er in de voormiddag nog een bedrijfsbezoek aan Pomme Charelle in Maldegem waar sinds 1987 appelwijn geproduceerd wordt. Wat begon als een experiment is uitgegroeid tot een ambachtelijk wijnbedrijf waar zuiverheid van producten en ongemanipuleerde gistingsprocessen hoog in het vaandel staan. Aanvankelijk werd enkel appelwijn gemaakt, maar met de groei van het familiale bedrijfje, worden nu een 6-tal producten gemaakt waaronder ook picon, cider en likeur. Tussen de twee activiteiten door wordt ook nog een driegangenlunch aangeboden in De Vier seizoenen, het restaurant op het provinciaal Domein Puyenbroek in Wachtebeke. Op het menu staan dagsoep, Vlaamse stoverij met slaatje en frietjes (veggie alternatief: lasagne) en chocolademousse,

De deelnameprijs bedraagt 50 euro, waarbij de Cultuurraad een deel ten hare last neemt,. Het UitPas-kansentarief : 4,80 euro + lunch. In deze prijs is begrepen de busreis heen en terug, het geleid bezoek met degustatie Pomme Charelle (2 glazen), het middagmaal met bediening en water aan tafel (niet inbegrepen voor kansentarief (+ 26 euro)). In de namiddag: inkom en rondleiding met gids in De Verbeke Foundation, met achteraf mogelijkheid om de site verder individueel te verkennen. De bus vertrekt om 8.30 uur aan het oud zwembad De Kupe in de Laura Fredericqlaan. Thuiskomt is voorzien rond 19.15 uur. De inschrijving is pas definitief na storting op rekeningnummer BE07 0010 9725 1266 van Didier Vercooren met vermelding van naam, aantal personen + eventueel de veggie keuze. Info: didier.vercooren@hotmail.com of 0497/19 22 69. (DLD)