Sportvrouw Kirina T’Jonck en sportman Senne Vannobel behaalden hun titel voor het jaar 2022 respectievelijk als judoka en atleet.  Verder ging de titel van sportverdienste naar Andy Hoedt die actief is bij tennisclub De Maene.  Diksmuideling Nand Vandepoele is dan weer de sportbelofte van het jaar, eveneens in het tennis.  Sportploeg werd de U11 van TC De Maene en Jeroen Borra tenslotte kreeg de titel van G-sporter van het jaar.  Een overzicht.

Sportvrouw

Sportvrouw Kirina T’Jonck is een judoka in hart en nieren, en combineert haar liefde voor judo met triatlon. Voor Kirina was 2022 een sportief jaar met heel wat mooie prestaties. Zo werd ze derde op het provinciaal kampioenschap judo en behaalde ze tijdens het judotornooi in Moorsele en Gent en het Best Fest open water swim festival in Mallorca een zilveren plak. Dichter bij huis sleepte ze de eerste prijs in de wacht op de 24 uur van Leke. Die ereplaatsen vult ze aan met heel wat indrukwekkende top 5- en top 10-plaatsen op verschillende wedstrijden.

Sportman

Sportman Senne Vannobel heeft als atleet heel wat ervaring in zo goed als alle atletiekdisciplines, maar legde zich de afgelopen jaren toe op de 400 meter en 800 meter. In 2021 behaalde hij een vierde plaats op de 4×100 meter op de Memorial Van Damme. Vorig jaar bouwde hij verder aan zijn indrukwekkend palmares met volgende resultaten: brons op de 4×100 meter en de 800 meter op het BK (junioren) – goud op de 400 meter op het provinciaal kampioenschap – goud op de 4×100 en 4×800 meter op het provinciaal kampioenschap (junioren) – vierde plaats op de 4×800 meter op het BK aflossing (junioren)

Sportbelofte

2022 werd een juitnemend jaar voor Diksmuideling en voormalig lid van TC De Maene Nand Vandepoele. Nand speelt bij TC Orscamp uit Oostkamp en kan een indrukwekkend palmares voorleggen. Afgelopen jaar werd hij Belgisch kampioen bij de U15 en U14, halve finalist in Coimbre (U14) en sleepte hij vier titels in het dubbelspel in de wacht. Kers op de taart waren de Europese kampioenschappen U14, waar hij ons land mocht vertegenwoordigen.

Sportverdienste

Sportverdienste van het jaar is Andy Hoedt. Andy is lid, trainer en coach bij tennisclub De Maene. Hij werd 15 jaar geleden bestuurslid van de tennisclub en hielp – samen met een gedreven bestuur en trainersteam – de club uitbouwen van een club met één volwassen lid tot een bloeiende club met meer dan 800 leden. Andy is sportief coördinator van de jeugdwerking en lag mee aan de basis van het oprichten van de tennisschool. Zijn inzet heeft een grote impact op het Diksmuidse sportleven. Naast het vele werk dat hij verzet in de lokale tenniswereld neemt de nieuwe sportverdienste deel aan heel wat lokale sportevenementen en is hij een fervent hardloper.

Sportploeg

De U11 van TC De Maene, die dit jaar provinciaal kampioen werden, sleepten de titel van sportploeg van het jaar in de wacht.

G-sport

Jeroen Borra ging bij de huldiging naar huis met de titel van G-sporter van het jaar. De energieke Diksmuideling houdt van een uitdaging. Doelstellingen najagen, en zeker de beleving die daarbij komt kijken, zijn belangrijker dan het resultaat. Als G-sporter neemt hij ook regelmatig deel aan reguliere wedstrijden, zoals de kerstloop in eigen stad. In 2022 stonden onder meer sprinttriatlons, verschillende G-sport zwemwedstrijden, de kerstun in Klerken, het G-wielrennen in Jabbeke en de Special Olympics op zijn sportieve agenda. (DLD)