In de Kringwinkel aan de Esenweg 5 is er op zaterdag 11 maart doorlopend van 9 uur tot 17 uur een retrodag.  Liefhebbers van spulletjes uit de fifties tot de nineties kunnen er op deze hoogdag voor de retroliefhebber vintagespullen vinden gaande van een bommaservies, tot vintagemeubels, kleding of elpees.  Volgens Wouter Goetstouwers van De Kringwinkel West kocht 30% van de 95.000 klanten die men vorig jaar over de vloer kreeg, unieke stukken met een verhaal achter, stukken die nieuw niet meer te krijgen zijn.  De retro-hype is voor hem dan ook nog lang niet over, hij verwacht dan ook zaterdag opnieuw een stormloop.

De Kringwinkel West maakt deel uit van een netwerk van 135 tweedehandswinkels die actief zijn in de sociale economie.  Niet alleen de aangeboden producten hebben er een verhaal, ook de mensen die er werken hebben dat.  De Kringwinkel West biedt immers een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 55 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt.
Daarnaast heeft de Kringwinkel West ook aandacht voor het milieu.  Zo haalt ze herbruikbare goederen op om ze weer te verkopen. Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht. In 2014 zamelde men 750 ton spullen in. Samen met de andere kringwinkels realiseerde men zo bijna 70.000 ton CO²-besparing. Hiermee kan een gemiddelde auto 16.000  keer rond de aarde rijden. Ongeveer twee derden van deze spullen wordt dan ook nog eens opnieuw verkocht in één van de 5 winkels, en wordt dus lokaal hergebruikt.
Tenslotte wil men ervoor zorgen dat iedereen, ook zij met een beperkt budget, kwaliteitsvolle goederen kan kopen. Voor basisproducten bewaakt men bij de Kringwinkel dan ook steeds een basisprijs terwijl het aanbod ook elke dag varieert.

Voor meer info over de Kringwinkel : klik hier. (DLD)