Serviceclub Kiwanis heeft zaterdag laatstleden samen met Pelicano een VIP Sinterklaasfeest georganiseerd in de GO-sporthalle voor 170 Diksmuidse kinderen en hun ouders uit bijzondere gezinnen. Mede dankzij de financiële ondersteuning van Kiwanis en haar sponsors kon de Sint ook deze kinderen niet alleen een cadeautje geven maar ook een verrassingsdoos met snoep, chocolade en een gezonde snack. Doel van dit feest was een glimlach op de gezichten van deze kinderen te toveren en ze een onvergetelijk namiddag te bezorgen.

Serviceclub Kiwanis en Pelicano, een onafhankelijke organisatie die kinderen en jongeren op een duurzame wijze uit de armoede haalt door hen via zorgpartners financieel te ondersteunen, konden via Diksmuidse sociale partners de uitnodiging voor dit VIP Sinterklaasfeest bij de juiste gezinnen bezorgen. In totaal hebben zich 170 kinderen uit 8 verschillende scholen en organisaties ingeschreven, samen met 136 ouders. Voor alle aanwezigen waren een 1.000-tal heerlijke pannenkoeken en verfrissende drankjes voorzien zodat zowel de kinderen als hun ouders konden genieten van een feestelijke sfeer. Maar natuurlijk kon op dit Sinterklaasfeest het bezoek van de Sint zelf niet ontbreken.

En ook voor de kindervriend was het een belangrijk feest want in zijn drukke agenda maakte hij graag drie uren vrij om aanwezig te zijn.
Kiwanis en Pelicano werken overigens al een hele poos samen. En voor de Diksmuidse serviceclub past dit binnen haar sociale projecten die ze steunt onder het motto “Omdat elk kind telt”. En hiervoor maakt ze ieder jaar 50.000 euro vrij van de opbrengst van haar jaarlijks Valentijnsgala die ze ook in 2024 in februari organiseert in de Salons Saint Germain. Naast dit Sinterklaasfeest kon Kiwanis met Pelicano de voorbije jaren ook al de juiste kinderen bereiken om hun lege brooddozen te helpen aanvullen. En op het feest waren er niet alleen blije gezichten bij de kinderen maar ook bij de organisatoren (foto). (DLD)