steun de winkeliers, hansdelaars en bedrijven in Diksmuide

De fiets-verkeersregels respecteren

2018-08-28T18:37:25+02:0028 augustus 18|

Politiechef Johan Geeraert wil de wielertoeristen sensibiliseren met zijn spandoek aan de Hoge Brug om de verkeersregels te respecteren ! Goed initiatief, MAAR excuseer mij als ik voor één keer de advocaat van de duivel wil spelen door te beweren dat het in onze stad onmogelijk is om alle regels te volgen omwille van de eigen veiligheid.

De drie brieven op het Manehoekje geven de repliek weer van de onrust onder de fietsers. Uit veiligheid voor je eigen leven op het voetpad rijden vormt hier de cruciale vraag. Fietsen in de Esenweg, de Admiraal Ronarchstraat, de Maria Doolaeghestraat is een huzarenstuk voor gevorderden. Zonder bijkomende oplossingen zou men deze straten beter verbieden uit veiligheid voor wie er rijdt.
Iedereen weet dat onze mobiliteit chronisch ziek is. Zoeken naar tussenoplossingen biedt geen soelaas. De hele of halve Ring is de oplossing. Al meer dan 50 jaar beloofd en toch is de politiek hardleers om de enige echte oplossing aan te bieden : DE RING !!
Beloven maakt mensen achterdochtig, want geen enkele wonde waarop men zalfjes blijft smeren, groeit toe !
14 oktober komt eraan ! Welke beloften zitten in die koffer ? Feit is zeker dat de waarheid voor iedereen toegankelijk is. Het komt me voor dat de menselijke stem meer afleidt dan gedruis. Zij voert de geest immers naar dwaalwegen, terwijl lawaai alleen maar de oren vult en geselt. In deze rubriek nemen wij onze veiligheid al fietsend in eigen handen met het soms negeren van opgelegde verkeersregels.
Een zieke mobiliteit eist kordaat handelen in de veiligheid ; immers een zieke zoekt geen welsprekende, doch een kordate arts !. Al eens nagedacht indien er door de onveiligheid al fietsend een tragisch ongeval zou gebeuren ? En dan wie is VERANTWOORDELIJK ?
Immers gemeenten zijn mee verantwoordelijk voor de levenskwaliteit van hun inwoners. Veiligheid is daar een sterk onderdeel in en de fout ligt niet in de dingen, maar in het negeren van problemen die een krachtdadige oplossing vergen ! !
Robert Pil

Wenst u dit bericht te delen, kies uw programma …

Ga naar de bovenkant