Voor de derde maal heeft de Antwerpse kunstenaar-striptekenaar-illustrator Jan Bosschaert voor de beperkte eindejaarsreeks Nachtraaf-tripel, die in flessen van 75 cl werd gebotteld, een speciaal etiket ontworpen.  Jan Bosschaert, die ook platenhoezen en affiches ontwerpt, is voor Nachtraafbrouwer Lieven Onraedt de geknipte kunstenaar om zijn “limited edition”, die sowieso al voller en zachter smaakt dan de gewone flesjes, met dit kunstig etiket naar een nog hoger niveau te tillen.  Het ontwerp van het etiket is origineel een olieverfschilderij.

Van deze 75 cl-flessen zijn er slechts 500 gebotteld en genummerd, en iedere fles is niet alleen verpakt in een stijlvolle kokerdoos, men krijgt er ook een luxe A3-reproductie bij van het origineel olieverfschilderij die de basis vormt voor het etiket.  Van deze flessen, die volgens Lieven Onraedt het ideaal eindejaarsgeschenk vormen, zijn er al heel wat de deur uit.  Maar er resten nog steevast enkele tientallen exemplaren die te koop worden aangeboden in de pop-up-Nachtraaf op de Grote Markt.  Daar is overigens ook het origineel olieverfschilderij van Jan Bosschaert te zien.

Daarnaast is er ook nog een dergelijke fles voorbehouden voor een bezoeker van www.eDiksmuide.be.  Wie zaterdag het dichtst het aantal bezoekers van eDiksmuide op deze zaterdag kon raden won deze fles. Winnaar is Ivan Monbailliu. Hij gokte op 827 bezoekers. Het waren er op deze nieuwsluwe zaterdag 818. (DLD)