Morgen vrijdag 25 november gaat in Diksmuide de Warmste Week van start want dan organiseert de gemeentelijke basisschool tussen 14 uur en 17 uur de Klavertje Vier Run waarbij men zoveel mogelijk rondjes van 1,2 kilometer mag lopen of wandelen rond de school van Beerst. Verder is er op vrijdagavond 9 december nog een kerstloop in het centrum ter gelegenheid van het kerstmarktweekend en tenslotte is er op 21 en 22 december nog Winterwonderland van de academie Kadens in CC Kruispunt. De opbrengst van deze activiteiten gaat deels naar De Warmste Week.

Dit jaar staat de Warmste Week in het teken van kansarmoede. En een deel van de opbrengst van de drie activiteiten die in Diksmuide worden georganiseerd gaat naar dit initiatief van de VRT. Op vrijdag 25 november roept men op om te komen meewandelen of lopen tijdens de Klavertje Vier Run in Beerst die dus een sponsorloop tegen kansarmoede wordt. De gemeentelijke basisscholen van Beerst, Keiem, Leke en Esen dagen daarbij leerlingen, ouders en sympathisanten uit om tussen 14 uur en 17 uur zoveel mogelijk rondjes af te leggen van 1,2 kilometer rond de basisschool in Beerst. Daarnaast dagen de scholen deelnemers ook uit om 10 kilometer te wandelen of te lopen, individueel, met een groepje, of door elkaar af te lossen. En wie liever sponsort zonder fysieke inspanning kan vanaf 16 uur de sfeer komen opsnuiven bij de bar en eetstand bij de school in de Hendrik Consciencestraat 7. Voor meer info en inschrijvingen : klik hier. Op vrijdag 9 december gaat het kerstmarktweekend van start met een kerstloop die recreatief is en waaraan iedereen kan deelnemen.

De opbrengst daarvan gaat integraal naar de Warmste week. Lopen doet men in een leuke kerstoutfit of met leuke kerstaccessoires, de enige prijs van de avond gaat immers naar de deelnemer met de origineelste outfit. Het parcours start en eindigt op de Grote Markt met rondjes van 2,5 km lang. Men kiest zelf of men één of twee rondes loopt. Daarnaast is er ook een kidsrun die voor 500 meter start om 19 uur en voor 1.000 meter om 19.30 uur. De kerstloop zelf van 2,5 km of 5 km start om 20 uur. Afsluiten kan uiteraard op de kerstmarkt. Inschrijven : klik hier.
En op woensdag 21 en donderdag 22 december organiseert Kadens de vierde editie van Winterwonderland. Rode draad doorheen de voorstelling is het kerstverhaal ‘Gestolen kerst’, gebracht door leerlingen woord. Ook de leerlingen muziek en dans zetten hun beste beentje voor tijdens de voorstelling. Leerlingen beeld zorgen dan weer voor beeldige versieringen in de gangen van CC Kruispunt waar de voorstellingen doorgaan om 19 uur. Tickets kosten 5 euro en 1 euro met UITPas. (DLD)

Op de foto v.l.n.r.: Anneleen Becu (directeur gemeentelijke basisschool Klavertje vier), Marc De Keyrel (schepen voor Sport en Onderwijs), Bart Vermeirsch (directeur Kunstenacademie Diksmuide) en Maxime Hosten (Sportpromotor)