Zwemclub De Bruinvissen moet haar leden nog tot volgende week in de wachtkamer houden.  Ze kan immers, in tegenstelling tot andere verenigingen, niet vervroegd heropstarten in haar thuisbad De Pluimen.  Daar zijn de zwembanen in het zwembad immers reeds toegewezen aan de vrije zwemmers.  Ze nu opnieuw vrij maken voor de Bruinvissen blijkt niet mogelijk.  Volgens voorzitter van de Bruinvissen Jan Colaert is de frustatie dan ook groot bij zowel de 300 leden als hun ouders.   Maar volgens de sportdienst was de oorzaak het burgemeesterbesluit in het kader van de coronamaatregelen waardoor de zwemclub tot 28 februari geen toelating had om te trainen. Hierdoor werden alle banen beschikbaar geplaatst voor de vrije zwemmers.  Toen dit burgemeestersbesluit vroegtijdig kon opgeheven worden door de dalende besmettingscijfers kon men de banen die reeds toegewezen waren aan de vrije zwemmers niet meer toewijzen aan De Bruinvissen.

Voor Bruinvissenvoorzitter Jan Colaert is dit evenwel een harde consequentie van de uiteindelijk eigenaardige en ook niet gemotiveerde  beslissing om de zwemmers van de zwemclub omwille van corona te weren.  Immers, geen sportzwemmers terwijl alles wel werd open gesteld voor het vrije zwemmen waarop dan ook uiteraard massaal werd ingegaan.  En dat intekenen gebeurde verder ook digitaal waarbij een naam en een uur opgeven al voldoende was. Dat heeft dan ook volgens voorzitter Colaert tot gevolg gehad dat deze vrije zwemmers nu niet bereikt kunnen worden om hen te melden dat door de schrapping van het burgemeestersbesluit hun reservaties vervallen.  Zo hadden de 300 zwemmers vroeger kunnen heropstarten.
Jan Colaert hoopt alvast dat Diksmuide hier lessen zal uit trekken voor het zwemmen in het algemeen en de zwemsport in het bijzonder.  In plaats van te werken met de natte vinger zou er volgens de voorzitter van de Bruinvissen beter overleg worden gepleegd met de Vlaamse Zwemfederatie.

Volgens de sportdienst kan de zwemclub vanaf volgende week herstarten met het gebruik van de voor haar gereserveerde banen. (DLD)