In de Diksmuidse parochie zijn er tussen komende palmzondag 14 april en Pasen, een week later, een pak Goede Week-vieringen.  Dit weekend zijn er allereerst eucharistievieringen met wijding van de palmtakken  Op zaterdag is dat om 16.30 u in de Sint-Pieterskerk in Nieuwkapelle en om 18.15 u in de Sint-Niklaaskerk in Diksmuide.  Op palmzondag is er ook om 10.30 uur palmwijding in de Sint-Niklaaskerk en om 18 uur in de begijnhofkapel in het centrum.  Ook op palmzondag 14 april is er nog om 16 uur een optreden van Lisa del Bo in de Sint-Niklaaskerk in Diksmuide.  Zij komt solidair zingen voor een door brand getroffen gezin.

Verder is er tijdens de Goede Week op  maandag 15 april van 9 uur tot 11 uur biechtgelegenheid in de kerk van Diksmuide.  In dezelfde kerk is er op dinsdag 16 april een verzoeningsviering om 19 uur met gelegenheid tot persoonlijke biecht.
Op Witte Donderdag 18 april wordt om 19 uur het Laatste Avondmaal gevierd in de Sint-Martinuskerk in Vladslo (foto archief).  Aansluitend is er nog aanbidding van 20 uur tot 21 uur.
Op Goede Vrijdag 19 april is er om 15 uur Kruisweg in de Sint-Niklaaskerk van Diksmuide.  Om 19 uur is er de Goede Vrijdagdienst in de kerk van Pervijze met voettocht om de kerk.
Op zaterdag 20 april, Stille Zaterdag, is er om 20 uur de paaswake in de Sint-Niklaaskerk in Diksmudie met wijding van het paaslicht en het doopwater.
Op zondag 21 april is er om 10.30 uur de paasviering in de Sint-Niklaaskerk.  Deze viering wordt opgeluisterd door het Sint-Niklaaskoor.  De avondmis van 18 uur in de Sint-Niklaaskerk wordt eveneens feestelijk opgeluisterd.
Tijdens het paasweekend is er tijdens de eucharistievieringen ook de tweede omhaling voor Broederlijke Delen. (DLD)