Westtoer heeft bekend gemaakt aan welke toeristische spelers ze het Q-label wil toekennen. In Diksmuide krijgen zowel de toeristische dienst als het Museum aan de IJzer dit kwaliteitslabel. Het Q-label is drie jaar geldig.  Het provinciebedrijf Westtoer heeft dit jaar aan acht musea en attracties uit de Westhoek een Q-label overhandigd. 22 toeristische actoren kregen een verlenging. Kwaliteit en klantentevredenheid zijn meer dan ooit belangrijke aandachtspunten voor de toeristische sector. In totaal hebben 76 toeristische spelers in de Westhoek ondertussen een Q-label.

Voor burgemeester Lies Laridon, die ook de bevoegdheid toerisme heeft, is de Diksmuidse dienst toerisme trots om ook voor de volgende drie jaren weer houder te zijn van het toeristisch Q-label van Westtoer. Dit label werd in 2016 in het leven geroepen. Ook toen sprong de dienst toerisme meteen op de kar en legde het Q-traject met succes af. Het is een bevestiging van de kwaliteit van haar dienstverlening. Voor deze ronde konden ook toeristische attracties en musea deelnemen. Zo stapte ook Diksmuides belangrijke toeristische speler en partner, het ‘Museum aan de IJzer’ in en behaalde meteen ook het Q-label.
Tijdens een korte opleiding van Westtoer krijgen de dienst toerisme en het Museum aan de IJzer een overzicht van wat er zoal een impact heeft op de beleving van hun respectievelijke bezoekers. Westtoer reikt een aantal praktische tools en meetinstrumenten aan om de klanttevredenheid te meten. Verder kunnen ook de uitwisseling van ervaringen met andere toeristische spelers de blik verruimen.
De dienst toerisme hoopt voor de volgende ronde (eind 2021) meerdere Diksmuidse toeristische spelers te overtuigen om ook deel te nemen aan het Q-traject. Dan kunnen ook logiesverstrekkers voor het eerst deelnemen.  De dienst toerisme kan eind 2021 samen met het Museum aan de IJzer ook een verlenging aanvragen.(DLD)

foto toerismekantoor www.diksmuide.be