Liever volle lijn dan trajectcontroles
Eerder berichtte eDiksmuide over de volle middenlijn die door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werd geschilderd op een deel van de Oostendestraat in Leke. Deze kwam er op verzoek van één bewoner zonder dat er inspraak was van het stadsbestuur. Maar ondanks de ophef, zowel op sociale media als in de Diksmuidse raadzaal, lijkt AWV niet zinnens de volle lijn te verwijderen. Op Radio2 verklaarde haar woordvoerder immers dat deze volle lijn de hoge snelheden op deze gewestweg zou doen verdwijnen. Of hoe AWV blijkbaar voortaan opteert voor (goedkope) volle lijnen dan voor (dure) werkloze trajectcontroles. Schepen Marc Deprez wacht intussen wel nog op een officiële reactie van het agentschap.


Geen voetbalderby’s in Diksmuide
Er komen volgend seizoen geen voetbalderby’s in Diksmuide want de vier Diksmuidse voetbalploegen die aantreden in provinciale zijn bij verschillende reeksen ingedeeld : het eerste elftal van Diksmuide treedt aan in 1ste provinciale, haar tweede elftal in 2de provinciale A, Sporting Keiem mag in 3de provinciale A spelen en tenslotte kreeg SK Nieuwkapelle een plaatsje in 4de provinciale A.


Voormalige Diksmuidse deken overleden
Op donderdag 11 mei is priester Robert Claeys op 92-jarige leeftijd overleden in Rekkem. Hij was gedurende 25 jaar, van 1970 tot 1995, pastoor van de Sint-Niklaasparochie in Diksmuide en deken van het decanaat Diksmuide. Hij was tevens directeur van de Zusters Onbevlekt Hart van Maria Vladslo. Aansluitend was hij van 1995 tot 1996 nog pastoor op de parochie Sint-Jacobus Sint-Jacobskapelle. De uitvaart vond plaats op 17 mei in Lauwe waar hij ook begraven werd.


Werken in Esen starten op maandag 5 juni
De werken in de dorpskern van Esen, waarbij elektriciteitsleidingen ondergronds worden gebracht, nieuwe verlichtingspalen met energiezuinige ledverlichting worden geplaatst en de voetpaden worden heraangelegd, zullen normaal starten op maandag 5 juni. Er zijn gedurende 10 maanden wegomleggingen voorzien via Klerken en in het centrum van Esen zal er éénrichtingsverkeer zijn. Meer details waren reeds te lezen op www.eDiksmuide.be


Bijdrage Manehoekje
En er verscheen deze week ook een nieuwe bijdrage in onze rubriek Manehoekje rond het verminderd aantal bezoekers op de Boter- en Kaasfeesten. (DLD)