Politiezone Polder bestaat een slordige 20 jaar, tijd voor een restyling. Tijd om niet alleen te kijken voor een nieuw logo maar ook om de naam van de politiezone onder de loupe te houden. Zonechef Johan Geeraert gaf de politieraad wat toelichting bij deze nieuwe naam en bijpassend logo.  Na een grondige brainstorming werd in eerste instantie de naam wat verfijnd tot Politie Polder. Even werd gedacht om ook de naam “Polder” te wijzigen maar uiteindelijk werd dit behouden omdat het wel een correcte omschrijving is van wat de zone is, een landelijke gebied van vier gemeenten, zeg maar een poldergebied.

Met het verder schrappen van de “zone” uit de naam kreeg men twee “P”-s in de naam die vervolgens verweven werden in het nieuwe logo. Verwijst dit naar de verbondenheid binnen het korps, het wapenschild waarin het geplaatst werd moet ook het heldhaftige onderstrepen.

Voor politieraadvoorzitter Lies Laridon moet het nieuwe logo positief zijn voor de imagovorming en de identiteit van het korps onderstrepen. Dat moet op zijn beurt de recrutering ten goede komen. Niet onbelangrijk nu met de nieuwe aanwervingsprocedures de verschillende politiezones met elkaar in concurrentie moeten gaan op dit deel van de arbeidsmarkt om manschappen warm te maken voor hun korps. (DLD)