Nadat in 2020 al 8 nutskasten onder handen werden genomen, werden nu opnieuw tien van deze grijze electriciteitskasten in een kleurrijker jasje gestopt.  Verschillende Diksmuidelingen stonden in voor de ontwerpen.  Sommigen kregen een eigen ontwerp, voor anderen werd een schilderij als voorbeeld gebruikt.  De tien kasten vindt men in de Grote Dijk, de Begijnhofstraat, de Kleine Dijk en de Vaartstraat.

Drie bewoners van het begijnhof (De Lovie), Didier Dekens, Marie-Jeanne Verstraete en Anne Poulin, zorgden voor de ontwerpen van de drie nutskasten in de Begijnhofstraat. Timo Durie ging dan weer aan de slag met twee kasten in de Vaartstraat en Jutta Tamsin nam drie kasten voor haar rekening in de Kleine Dijk met als blikvanger de grote kast voor muziekclub 4AD (foto).  De overige nutskasten in de Kleine en Grote Dijk zijn afbeeldingen van schilderijen. Ter hoogte van huisnummer 24 in de Kleine Dijk vindt men een kast met daarop een schilderij van Jean-Louis Minne met het begijnhof zoals het er voor de Eerste Wereldoorlog uitzag. In de Grote Dijk ziet men dan weer op een kast het postgebouw van voor de Eerste Wereldoorlog naar een interpretatie van Hendrik Merlevede dat op zijn beurt gebaseerd is op een schilderij van Jean-Louis Minne.

Grote Dijk

Grote Dijk 4A – postgebouw voor de Eerste Wereldoorlog – afbeelding van Hendrik Merlevede gebaseerd op een schilderij van Jean-Louis Minne.

Begijnhofstraat

Begijnhofstraat (3 kasten) – door Didier Dekens, Marie-Jeanne Verstraete en Anne Poulin, bewoners van het Begijnhof

Kleine Dijk

Kleine Dijk (t.h.v. nr. 24) – Het begijnhof van Diksmuide voor de Eerste Wereldoorlog – schilderij van Jean-Louis Minne (in depot van het stadsarchief)
Kleine Dijk ter hoogte van 4AD – door Jutta Tamsin
Kleine Dijk tegenover 4AD – door Jutta Tamsin
Kleine Dijk – residentie Noordvesten 34 – door Jutta Tamsin

Vaartstraat

Vaartstraat – zijkant brillenwinkel – ontwerp Timo Durie
Vaartstraat – ter hoogte appartement ’t Buitenbeentje – ontwerp Timo Durie (DLD)

foto : Phlip de Brandweerman