Deze week voerden al 1.400 leerlingen met een levende ketting tussen de beide ’t Saam-campussen actie tegen pesten. En ook tennisclub en tennisschool De Maene wil nu met twee acties tonen dat ook voor hen pesten niet kan in de mooiste sport ter wereld zoals zij het tennis omschrijven. Bij een eerste actie wordt vanavond omstreeks 17.30 uur met een drone een groepsfoto genomen van 45 rood-blauwe kinderen die op stippen zullen staan op het tennisterrein waar ook de slogan tegen pesten zal liggen. Verder krijgen tijdens de week tegen pesten, die loopt van vrijdag 10 tot donderdag 16 februari, alle deelnemers aan de jeugdlessen bij de start op hun hand de 4 stippen die symbool staan voor de actie tegen pesten.

Volgens sportief coördinator Andy Hoedt en Wim Smet, de beheerder van de tennisschool van TC De Maene, is dit geen eenmalige actie van Diksmuides tennisclub. Er is immers al doorheen het hele seizoen aandacht voor het item “pesten”. Het laat volgens hen zowel de jeugdcoaches als de vele tennisleden niet los. Maar speciaal tijdens deze Vlaamse week tegen het pesten willen nog ze eens extra hun stem laten horen.

En ze doen dit dus met hun tweevoudige “Stip it Challenge”. Tijdens de week van 10 februari zal er trouwens tijdens de lessen ook duiding worden gegeven waarom de tennisclub hieraan deelneemt. Daarnaast zullen de oefeningen voor de gelegenheid zoveel als mogelijk starten vanop de stippen, die symbool staan voor de acties tegen het pesten. (DLD)

Foto : bestuur van TC De Maene bij hun 40ste verjaardag.