Op zaterdag 14 november is er van 17 u tot 21 u het jaarlijkse festijn “I love Beenhespe” van KSA Torenwacht.  Hiervoor kan men terecht op speelplein Zonnestraat aan de Woumenweg 73.  Maar let wel, door de corona-maatregelen is het dit jaar een … jawel drive-in-editie met inrit via de Firmin Deprezstraat en uitrit via de Woumenweg.  Men kan dus nog altijd genieten van een schelle beenhespe,  frietjes, groentjes en een goed sausje, maar dan thuis. Bestellen kan door over te schrijven op rekeningnummer : BE66 7310 0884 3543 met de vermelding van het aantal personen (kinderen en volwassenen), uw naam en een schatting van het uur van afhalen. Voor volwassenen wordt 15 euro gevraagd, voor kinderen is dat 12 euro.  Info : bondsleider@ksadiksmuide.be

En er is verder nog nieuws over gemeenteraadslid Koen Coupillie, over hoe Diksmuide volgende week de rouwplechtigheid van schepen Van Acker kan volgen en over de werking van 4AD met de verstrengde coronamaatregelen.


Diksmuideling Koen Coupillie, fractievoorzitter voor N-VA in de gemeenteraad, werd voor de volgende drie jaar verkozen om het arrondisement Oostende-Veurne-Diksmuide te vertegenwoordigen binnen de nationale partijraad van N-VA.


Op dinsdag 27 oktober is er de rouwplechtigheid voor schepen Jan Van Acker.  Maar door  de recente maatregelen die de overheid heeft genomen in het kader van het coronavirus, wordt in beperkte kring afscheid genomen.
Maar wie wenst kan de dienst wel thuis live meevolgen op dinsdag 27 oktober vanaf 10.45 uur via volgende link :
ervine.be/cornelis-uitvaartzorg-diksmuide
vervolgens ‘Stream 1’ selecteren en dan inloggen met de code: Jan2020


En na de beslissingen van het Overlegcomité, heeft het 1.5AD-team besloten nog steeds concerten en evenementen te organiseren in de zaal van de muziekclub 4AD omdat de voorbije weken hebben geleerd dat dit veilig en coronaproof kan georganiseerd worden.  Daarnaast blijft volgens 4AD het het beleven van cultuur ook in tijden van corona van belang. (DLD)