Een lang gekoesterde droom die uitkomt : tennisclub De Maene start begin 2020 met de bouw van haar eigen tennishal en in oktober 2020 wil men daarin al de eerste match spelen.  Momenteel zijn de grondwerken al aangevat. In de tennishal op het sportdomein De Pluimen, die een hoogte heeft van een slordige 10 meter en een oppervlakte van 370 m², komen er drie tennisvelden en in de uitbouw is er ook nog plaats voor een vergaderzaal, kleedkamers, sanitair, een technische ruimte en een bar.  Daarnaast komt er ook een overdekt buitenterras dat zal uitkijken op de bestaande buitenvelden.  Het gaat om een investering van 1.050.000 euro. Daarvoor kan men rekenen op 270.000 euro steun van de Vlaamse regering en 350.000 euro van Diksmuide.  TC De Maene steekt er ook nog eigen middelen in en daarnaast kunnen de leden ook nog intekenen op de WinWin-lening om het project te helpen financieren.  De tennishal komt aan de Pluimen op het nog vrije terrein tussen het zwembad, de parking en de buitenterreinen van TC De Maene.

TC De Maene begon in 1982 op de tennisvelden naast het toenmalig zwembad De Kupe.  Na enkele omzwervingen kwamen ze terecht aan de Pluimen waar ze inmiddels 4 outdoorvelden heeft en een clubhuis.  Maar intussen groeide het ledenaantal tot 500 waarvan er 300 uitkomen in de jeugdcategorieën.  Ook al kan er tijdens de winter gebruik gemaakt worden van de sporthal, toch volstaat dit al lang niet meer. Niet alleen kunnen in de sporthal geen wedstrijden gespeeld door een te drukken belijning, om een goede werking te kunnen garanderen, zijn er sowieso 7 à 8 velden nodig.  Op vandaag moet men dan ook vaak mensen teleurstellen tijdens de piekuren.  Daarnaast wijken er tijdens de winter ook een 70-tal leden uit naar naburige steden waar er wel overdekte tennisvelden zijn.  En daar blijven er ook wel altijd een paar hangen.
De nieuwe tennishal, die getekend werd door de SOM-architecten van Bert Laridon en die gebouwd wordt door Altez uit Tielt, zal niet alleen gebruikt worden voor het geven van nog meer tennislessen, hiermee zal TC De Maene ook de mogelijkheid hebben een wintertornooi te organiseren.  Daarnaast zal men in de zomer, met de bijkomende indoorvelden, ook over voldoende tennisterreinen beschikken om ook een enkeltornooi te organiseren.  De tennishal voldoet immers aan alle normen om er wedstrijden in te laten doorgaan. Hiermee komt men dus ook tegemoet aan de vraag van de leden om meer competities te kunnen spelen. Maar men denkt intussen ook al aan nieuwe initiatieven zoals seniorentennis en een samenwerking met de scholen voor tennisinitiatie of matchen voor de scholen tijdens de namiddaguren.   En in 2020 wil men ook instappen in het project 50+ met Sabine Appelmans.
Met de realisatie van de tennishal is overigens de honger van TC De Maene nog niet gestild want men denkt intussen ook al een bijkomend outdoorterrein en 2 padels die op vandaag erg in trek zijn.

Meer info : www.tcdemaene.be (DLD)