In april en mei hielden de kleuters van de Vrije Basisschool Beerst-Vladslo een optreden in de ontmoetingscentra Ter Zaele in Beerst en De Zwaan in Vladslo. Onder leiding van de muzikale duizendpoot Harold Debusschere en de klasjuffen brachten de kinderen een muzikaal superheldenoptreden. Ze toonden daarbij wat ze wekelijks tijdens CML met meester Harold op school leerden: vingerversjes, ritme, liedjes zingen en nog zoveel meer.  Harold Debusschere brengt met de Children Musical Laboratory (CML) jonge kinderen al heel vroeg in contact met muziek.

Diksmuideling Harold Debusschere wil kinderen vanaf de spreekwoordelijke wieg kennis laten maken met muziek.  Hiervoor volgde hij enerzijds in Italië de lullaby-opleiding voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar, anderzijds geeft hij nu ook muzieklessen die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen vanaf de leeftijd vanaf 3 jaar.  Voor Harold Debusschere is deze opleiding een beetje de missing link tussen de traditionele notenleer en het instrument.Deze zogenaamde CML (Children Musical Laboratory)-muzieklessen geeft hij nu ook aan de leerlingen van de vrije basisschool Beerst-Vladslo.

Tijdens het optreden slaagden de kleuters van de vrije basisschool erin de boze tovenaar te betoveren.  En zo vonden ze ook de spreuk om vrede in de wereld te brengen.  Meteen werd hiermee voor het publiek gedemonstreerd hoe deze muziekbeleving zich heeft ontwikkeld tijdens de CML-lessen.  Deze zijn overigens heel afwisselend zodat de jonge leerlingen alert blijven.
Voor deze optredens werd een toegangsprijs van 3 euro gevraagd.  En de opbrengst werd in Vladslo integraal geschonken aan de VZW De Helpende Hand, in Beerst ging dit naar Pleegzorg Vlaanderen. (DLD)