Deze namiddag is er op het domein Zonnestraal aan de Woumenweg opnieuw de buitenspeeldag.  Met 35 activiteiten, waaraan kinderen tussen 6 en 12 jaar gratis kunnen deelnemen, hoopt men hen massaal te mogen verwelkomen.  Vorig jaar waren ze met meer dan 800.  Maar ook deze namiddag draait de paasfoor verder door aan verminderde prijzen.  Kinderen kunnen dus kiezen tussen de buitenspeeldag of de paasfoor of … misschien combineren ze beide activiteiten.

Voor de buitenspeeldag is men vanaf 13 uur welkom op Domein Zonnestraal.  Maar wie er vooraf wil picknicken, kan er ook met zijn lunchpakket terecht vanaf 12 uur.  Vanaf 13 uur kan men er dan ravotten, spelen, dansen, knutselen, … Het is een breed gamma aan activiteiten waarin zelfs een culinair luik niet ontbreekt, om ook de verschillende sportieve uitdagingen nog niet te vergeten.  Verder kan men er zijn speellook ook nog ter plaatse pimpen met glitters of zijn haardos laten verzorgen door een knettergek kapsalon.
Een overzicht van de activiteiten : voetbal KSVD, minivoetbal KSVD, voetbaltechnieken KSVD, jumpfit, buttons maken met de academie, brandblusspel, brandweerspel, KAN-JAN, dodgeball, speleotheek, boekenstudio, huifkartocht, cheerleading met El Sansha, the candy factory, kralenplaneet, the fancy bag studio, knettergek kapsalon, glittertattoo, cupcakes decoreren, vleermuizensafari, natuur@elier, disneyzoektocht, reuzespelen, tennis TC De Maene, ping Pong met TTC Smashing Smude, hindernissenbaan, surfing rodeo, tubbingslide and jump, slackline, atletiekfun met MACW, creatief met vitamientjes, judo met judoclub Son-Kei, DJ Initiatie, archery tag en boomklimmen.
Vooraf inschrijven is niet nodig.  Wel wordt gevraagd de dag zelf de ingevulde stempelkaart mee te brengen.  Deze werd uitgedeeld op school maar wie ze kwijt is kan nog steeds een nieuw exemplaar krijgen bij de stadsdiensten.
De deuren blijven de hele middag open.  De begeleiders zorgen voor het toezicht.  Aan de onthaalstand wordt verder gecontroleerd of de kinderen alleen naar huis mogen of wie ze komt ophalen.  De buitenspeeldag wordt afgesloten tussen 16.30 uur en 17 uur.

Zo blijft er dan wellicht toch nog wat tijd over om nog eens langs te gaan op de paasfoor waarvan de kermisattracties op woensdagnamiddag nog kunnen bezocht worden aan verminderde prijzen. (DLD)