De champing, de kruising tussen een church(kerk) en een camping, die de nieuwe eigenaars van Pedra Viva! in de voormalige Kaaskerkse kerk willen onderbrengen, is in volle opbouw.  Volgens hun bestuurder Wouter Dernau zijn verlichting, elektriciteit en sanitair al grotendeels in orde.  Momenteel worden ook de ‘champing pods’ opgebouwd.  En intussen zijn voor BED-Tolomeus, zoals de champing gaat heten, al de eerste reservaties genoteerd voor half juli.  Aan de voordeur van de kerk is inmiddels ook de zomerbar BAR-Tolomeus opgestart.  Deze is tijdens de maand juni open van woensdag tot en met zondag.

Intussen kregen ook een 70-tal Kaaskerkse buren van de voormalige kerk van de eigenaars het bericht in de bus dat zij als eersten de BED-Tolomeus zullen te zien krijgen.  Maar de exacte datum voor hun primeur ligt op vandaag nog niet vast.  Volgens Wouter Dernau zal dit wellicht rond begin juli zijn.
Toch kan men nu al een digitale 3D-blik werpen op de binnenzijde van de voormalige Kaaskerkse kerk.  Hiervoor klik hier. (DLD)