Van 11 tot 24 november kan men opnieuw terecht in Lampernisse voor Herfsttijloos. In de Oude School aan de Visserstraat 2 kan men tijdens deze herfstdagen terecht voor een combinatie van een tentoonstelling van beeldend werk, lezingen en concerten.  Het beeldend werk is van de hand van dochter Els en haar vader Willem Vermandere. Fabienne De Meulemeester, Ria van den Brandt en Virginie Platteau reflecteren dan weer verder tijdens verschillende lezingen over kunst en ruimte, stilte en traagheid en vergankelijkheid en tijdloosheid.  Voor de lezingen en het concert moet  men zich wel vooraf inschrijven per mail.

Maandag 11 november | 11 uur: Fabienne De Meulemeester
Fabienne De Meulemeester is kunsthistorica en heeft een bijzondere aandacht voor vrouwelijke kunstenaars. Speciaal voor Herfsttijloos loodst ze haar publiek doorheen het bewogen leven, werk en engagement van Käthe Kollwitz.

Zondag 17 november | 11 uur: Ria van den Brandt
Ria van den Brandt is als onderzoeker verbonden aan de  Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor Herfsttijloos geeft ze een inleiding over het leven en denken van Etty Hillesum, een klein canon tegen groot leed.

Zondag 17 november | 17 uur: Concert wereldmuziek
Al eeuwenlang worden liederen doorgegeven, gedeeld en beleefd. Ook zonder de woorden te begrijpen, wordt men geraakt en meegenomen naar een diverse kleurrijke wereld waarin men elkaar begrijpt en aanvoelt. Annemie Ponseele (zang), Caroline Steen (cello) en Nele Fiers (accordeon).

Zondag 24 november | 11 uur: Virginie Platteau
Virginie Platteau is kunst- en cultuurjournaliste. De voorbije jaren raakte ze meer en meer gefascineerd door stilte.  In haar reflecties en publicaties hierover is de relatie met kunst nooit ver weg.

Voor de lezingen en het concert bedraagt de toegang 12 euro (incl. drankje) – inschrijven via els.vermandere@telenet.be. De tentoonstelling is vrij te bezoeken op 11, 17 en 24 november van 14 tot 17 uur. (DLD)