In Diksmuide vind je in de Woumenweg het eerste laadstation voor elektrische auto’s.  En bestuurders kunnen er dan ook nog eens gratis tanken … euh opladen.  Want het laadstation staat bij Electrozaak Dezwarte waar klanten tijdens het winkelbezoek gratis hun auto mogen opladen.  Momenteel wordt er nog maar sporadisch gebruik gemaakt van het laadstation maar volgens Bart Dezwarte verwacht men, met de opkomst van vooral de hybride wagens, dat het opladen aan hun station zal toenemen.  Nu kan dit enkel gratis tijdens de openingsuren van de winkel maar indien het laadstation meer gebruikt wordt, kan de mogelijkheid onderzocht worden om er ook buiten de openingsuren op te laden, al zal dit dan wel betalend zijn.

Elektrische auto’s, men ziet ze nog maar sporadisch.  Hybride wagens komen echter steeds meer in het straatbeeld.  Toch blijft het nog zoeken naar laadstations in de Diksmuidse regio.  Voor de gebruikers van elektrische wagens is het nog behelpen met de stekker in de eigen garage.  Maar hiermee gaat het opladen een stuk trager dan aan een laadstation.  Aan de laadpalen gaat het immers sneller in functie van de oplaadbaarheid van de batterij.  En vermits de actieradius van een elektrische wagen nog niet zo groot is, is het dan ook meegenomen als men onderweg ook kan opladen.
Bij Electro Dezwarte is te horen dat er niet alleen belangstelling is bij eigenaars van elektrische auto’s voor dit laadpunt maar er worden ook vragen gesteld om zelf een dergelijk laadstation te plaatsen.  Als Electrozaak wil men bij Dezwarte dan ook straks zelf deze laadstations gaan verkopen en plaatsen.
Dit oplaadstation past volgens Lena Dezwarte ook binnen de visie van hun zaak dat niet alleen de ecologische kaart trekt maar ook steeds technisch vooruitstrevend wil zijn.  Zo werden niet alleen zonnepanelen geplaatst op het dak van het bedrijf, ook de bedrijfsgebouwen van de renovatie- en schrijnwerkafdeling TRW kregen vloerverwarming met een warmtepomp.  Met het eerste Diksmuids laadstation wil men zich nu nog meer profileren als voortuitstrevende en ecologische electrozaak.

Meer info : www.dezwarte.be (DLD)