Vandaag is het de Dag van de Onthaalouders en Kinderverzorgers.  En dan verdienen zij een geschenkje, zo vindt het Diksmuids stadsbestuur.  Daarom ging schepen voor jeugd Marc De Keyrel langs met een fruitmand en een welgemeende dankjewel. Onthaalouders staan immers elke dag paraat om voor “hun kinderen” te zorgen.  En volgens schepen voor jeugd De Keyrel zijn kinderen ook de toekomst van een stad. Het stadsbestuur ondersteunt alle kinderopvanginitiatieven voor baby’s en peuters dan ook met een subsidie. Dit jaar werd deze subsidie overigens ook opgetrokken van 3.000 euro naar 8.000 euro . Het gaat om een startsubsidie, basissubsidie en werkingssubsidie.

Schepen voor Jeugd Marc De Keyrel brengt naar aanleiding van deze Dag van de Onthaalouders en Kinderverzorgers samen met voorzitster van het LOK (Lokaal overleg Kinderopvang) Vicky Depaepe een bezoekje aan de 25 opvanginitiatieven die de stad rijk is. (foto) Daarvan zijn er 20 onthaalouders die verbonden aan de dienst opvanggezinnen.  Verder is er nog één zelfstandige onthaalouder en vier initiatieven voor groepsopvang. Voor een overzicht van alle opvanginitiatieven : klik hier.   En intussen moest men ook afscheid nemen van een onthaalmoeder.  Carina Dejaegher was tot eind september één van de twee zelfstandige onthaalouders in Diksmuide.

En men is ook nog steeds op zoek naar nieuw onthaalouders.  Wie interesse heeft kan voor meer info doorklikken naar www.voorzet.be. (DLD)