Diksmuide wil nog meer van haar senioren aan het bewegen krijgen. Daarom organiseren de sportdienst en de dienstencentra Ten Patershove en De Klaproos op dinsdag 13 juni een sportdag. Deelnemers zullen er kunnen proeven van 19 verschillende sporten. En daar horen niet alleen klassiekers als linedance en petanque bij maar ook minder gekende als drums alive of hydrobics. Inschrijven kan tot uiterlijk vandaag 5 juni bij het onthaal van Ten Patershove of in het sportcomplex De Pluimen. Een volledige dag kost 15 euro (kansentarief 3 euro), een halve dag 8 euro.

Wie een hele dag inschrijft kan deelnemen aan vier workshops, tijdens een halve dag zijn er dat twee. Iedere sessie duurt 45 minuten waarna men kan doorschuiven naar een volgende sport of voordracht. De 19 sporten zijn aerobic, badminton, boogschieten staande wip, curling, drums alive, fitness, hydrobics, netbal, nordic walking, stoelaerobic, sportinnovatieve mobiel, tennis, biljart, petanque, viking kubb, linedance, tai chi, tafeltennis en de voordracht bewegen op verwijzing. Men krijgt daarbij altijd voldoende tijd om te pauzeren, door te schuiven of zich te verplaatsen.

Tijdens het slotmoment om 15.45 u kan men nog genieten van een drankje. Daarbij worden nog onder de deelnemers vier prijzen verloot. Over de middag kan men nog terecht in het dorpsrestaurant in het Vladsloos OC De Zwaan voor een warme lunch (8,5 euro), of men kan opteren voor verse soep met boterhammen in Bar Biezonder in de cafétaria van Ten Patershove. En uiteraard kan men ook thuis lunchen. Verder is er vanaf 9.15 u onthaal voorzien op elke aktiviteitenlocatie. Wel wordt aangeraden tijdig aanwezig te zijn zodat men voor intensievere sporten voldoende kan opwarmen. (DLD)