De gemeenschapsscholen, het atheneum en technisch atheneum van GO! Diksmuide, spreiden hun opleidingen over twee campussen. Een bewuste keuze om opleidingen aan te bieden in respectievelijk de Grauwe Broedersstraat (ASO en TSO) en de Kaaskerkestraat (technische richtingen) waardoor ze geen mastodont zijn maar wel een school waar de leerling centraal staat. En zowel in de begeleiding en de opleiding van deze jongeren als in het aanbod van de diverse richtingen wil men er volgens directeur Jochen Nolf over blijven waken dat alles in het belang van de leerling is. En dat dit gesmaakt wordt mag blijken uit het jaarlijks stijgend aantal leerlingen. En intussen kan men bij GO! Diksmuide ook enkele unieke richtingen aanbieden die men tijdens de opencampusdag van 26 maart in de kijker wil plaatsen.

Naast de traditionele wetenschappelijke, wiskundige, talen, humane en economische opleidingen in zowel het ASO, TSO als BSO de naamgeving die nog steeds het bekendst is bij het brede publiek, heeft men er ook enkele unieke modules die kunnen ingepast worden Zo is er de STEM-module robotica die programmeren en techniek weet te combineren. En ook de wetenschappelijke STEM-module Eco-Tuin kan uniek in zijn soort in Vlaanderen genoemd worden. Het eco-tuinieren is niet enkel een theoretisch vak maar wordt ook in de praktijk gebracht in de ecotuin op de campus Grauwe Broedersstraat waar de leerlingen aan de slag gaan. Daarnaast zijn er ook de verschillende culturele en kunstmodules en sportmodules. En ook de opleiding haarverzorging wil men uitbreiden tot een opleiding lichaamsverzorging met de modules wellness en lifestyle. Tenslotte wil men de informatica-opleidingen ook laten aansluiten bij de noden van de bedrijven. En er is uiteraard ook nog steeds de opleiding slager-traiteur die nog steeds bekend staat als uitstekend voor dit knelpuntberoep.
Maar om de brede waaier aan opleidingen te kunnen inpassen in wat de leerlingen het best past, daarvoor is er regelmatig overleg. En dat gebeurt niet alleen met de ouders, maar ook met de leerlingen zelf. En dat is voor directeur Nolf belangrijk. Gepersonaliseerd samen leren, groeien elk op zijn tempo, moet leerlingen helpen hun leerproces in handen te nemen.

Om kennis te kunnen maken met dit onderwijsaanbod in Diksmuide opent het GO! atheneum Diksmuide ook jaarlijks samen met basisschool W’IJzer en De Kim hun deuren tijdens de Opencampusdag. Dit evenement gaat dit jaar door op 26 maart. Tijdens die dag zijn er individuele informatiemomenten te boeken, waarbij bezoekers, zeg maar ouders maar ook leerlingen informatie kunnen ontvangen over de schoolcampussen en hun programma’s. Daarnaast zijn er diverse workshops beschikbaar, waarbij bezoekers zich kunnen onderdompelen in de verschillende talentmodules die worden aangeboden.
Over de middag staat er ook een speciale verrassing op het programma: een maaltijd die werd bereid door de leerlingen van de afdeling slagerij GO! atheneum. Hierbij kan men voor 15 euro genieten van een heerlijke stoofvlees- of vol-au-ventmaaltijd met frietjes. De bediening van deze maaltijd is meteen ook onderdeel van het eindproject van de derde graad STW.
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van de school waar ze zich ook kunnen aanmelden voor de workshops en maaltijd. Klik hier
Geven we tenslotte nog mee dat iedereen ook nog steeds wekelijks welkom is in de slagerij-winkel van de school in de Kaaskerkestraat op dinsdag en donderdag tijdens zowel de voormiddag als de namiddag en op vrijdag tijdens de voormiddag.(DLD)