Het Diksmuids vaccinatiecentrum, in het voormalig zwembad De Kupe, is nu ook echt uit de startblokken geschoten.  Met 205 zorgverleners en veiligheidspersoneel waren ze er zondag om een eerste prik met het Astra Zenica-vaccin te krijgen.  Naar we konden vernemen verliep alles heel vlot.  Toch waren dit zondag al bij al nog een beperkt aantal vaccinaties, een aantal dat evenwel toelaat om nog wat kleine kinderziektes in de werking van het vaccinatiecentrum weg te werken en vrijwilligers en medisch personeel toe te laten hun weg te vinden in deze nieuwe omgeving zodat alles vlot kan verlopen wanneer de vaccinatie op volle snelheid zal komen voor het brede Diksmuidse publiek. Maar dat is nog niet voor morgen.

De volgende ronde is immers pas gepland op dinsdag 2 maart.  En dan zijn er ook slechts 100 vaccins voorzien voor het Diksmuids vaccinatiecentrum waarvan de werking dus inderdaad, zo blijkt nu al, zal afhangen van het aantal vaccins dat beschikbaar wordt gesteld.

Overigens waren er zondag, in tegenstelling tot het Veurns zustercentrum van de zone, slechts een handvol afwezigen. In Diksmuide was men daarop overigens ook voorbereid. Via het oproepen van kandidaten op de reservelijst kon dan ook voorkomen worden dat hierdoor vaccins verloren zijn gegaan.

Intussen blijven de coronacijfers in Diksmuide ook verder dalen.  Tijdens de voorbije twee weken werden er nog 59 positieve tests afgenomen.  Zondag zette Sciensano dit besmettingscijfer nog op 65. (DLD)