Op de hoek van de Generaal Baron Jacquesstraat en de Schipstraat kan de Diksmuideling sinds dit voorjaar terecht op de benedenverdieping van residentie De Gouden Leeuw in het cash-punt om er geld af te halen of te storten. En dat wordt steeds drukker bezocht nu niet alleen de vier deelnemende banken in dit project, Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC en ING, hun eigen cashautomaten hebben gesloten, maar als gevolg hiervan ook het bijvragen van cash in de winkels niet altijd meer lukt. Daar blijkt immers de vraag naar cash nu groter te zijn dan het aanbod in de kassa’s. Dus trekken steeds meer Diksmuidelingen naar het cash-punt in de Weststraat. Alleen blijkt dit niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Het was Vooruit-raadslid Kurt Vanlerberghe die op de voorbije gemeenteraad het probleem aankaartte. Het Diksmuids cash-punt kent twee toegangsdeuren. De hoofddeur bevindt zich in de Generaal Baron Jacquesstraat. Maar deze is niet bruikbaar door minder mobiele mensen omdat ze een opstap heeft van enkele treden. Dus moeten deze mensen gebruik maken van de zijdeur in de Schipstraat. Maar kent deze deur inderdaad geen opstap, er stelt zich wel een ander probleem. De deur blijkt immers niet bruikbaar voor rolstoelgebruikers, met een breedte van 80 centimeter heeft ze niet de noodzakelijke breedte van 90 centimeter.

Burgemeester Lies Laridon (CD&V) was op de zitting nog niet op de hoogte van het probleem. Wel stelde ze dat de omgevingsvergunning die is afgeleverd voor dit cash-punt voorziet dat het toegankelijk moet zijn voor rolstoelgebruikers. Ze zal alvast laten nazien of de betrokken deur inderdaad niet in overstemming is met de afgeleverde vergunning. In dat geval zullen aanpassingswerken zich opdringen zodat rolstoelgebruikers ook gebruik kunnen maken van het cashpunt. (DLD)