Hans J. Russelle heeft zijn tweede misdaadroman geschreven. Maar de naam van deze auteur doet niet bij iedereen een Diksmuids belletje rinkelen. Maar wel als men weet dat Hans J. Russelle het pseudoniem is voor de geboren Diksmuideling Hans Doheyn, zoon van Jan en Agnes die voorheen woonachtig waren in de Koning Albertstraat en die op vandaag in Yserheem verblijven. Hans was ook een poos actief bij de politie van Diksmuide. Eerst van 1 mei 1996 bij de gemeentepolitie en vanaf de fusie in 2001 tot april 2005 als rechercheur bij de lokale recherche van PZ Polder. Op vandaag woont hij in het Nederlandse Aardenburg van waaruit hij werkt bij de politiezone Damme – Knokke-Heist. Maar intussen wordt hij dus ook stilaan, nu hij zijn tweede misdaadroman “De koffer vol met kleuren”brengt, een begrip in de auteurswereld.

Amper een jaar na zijn eerste boek “Steek angst in je vijand” verschijnt dus de tweede lokaal geïnspireerde misdaadroman van Hans J. Ruselle. De misdaadthriller “De koffer vol kleuren” steekt vol spanning en humor en ook een vleugje romantiek ontbreekt niet. In het boek dat zich afspeelt in onze contreien, volgt de lezer de hoofdpersonages Jack en Rachel wiens levens op bepaalde vlakken gelijklopen met die van de auteur en zijn vrouw.  Verder is ook deze misdaadroman dus erg lokaal geïnspireerd. Het zorgt dat sommigen bij politiezone Polder die nog met hem samen gewerkt hebben en die dit boek lezen, af en toe spreekwoordelijke hartkloppingen krijgen van die met een knipoog dekselse Hans.

“Ik ben bijzonder trots op mijn nieuwste creatie. Mijn eerste boek schreef ik een beetje als een kip zonder kop: zonder basisstructuur maar met een hoofd vol ideeën. Deze keer schreef ik als een kip mét kop. Zo dacht ik van in het begin na over de manier om drie verhaallijnen te laten samenkomen”, zegt Hans.

‘De koffer vol kleuren’ volgt de 80-jarige Achilles en zijn trouwe hond Monty. Hun leven verandert drastisch wanneer ze tijdens een ochtendwandeling op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. Terwijl de levens van Jack en Rachel steeds meer met elkaar verweven worden, en iedereen zijn plekje vindt in het nieuwe gezin, ontstaat er rond hen een bloedstollende intrige met een mysterieuze koffer als inzet. Wat volgt is een onhoudbare rollercoaster, van Bergen op Zoom tot Zeebrugge, van Rotterdam tot Brugge en van Aardenburg tot Knokke-Heist.Wanneer het Caraïbische kartel van de Rotterdamse drugsmaffia haar zinnen zet op de Belgische kust, moeten Nederlandse en Belgische speurders snel de handen in elkaar slaan. Maar wat als er een ‘mol’ onder hen zit en niemand nog te vertrouwen is? Wat als de familie van Rachel ongewild het doelwit wordt van meedogenloze criminelen die voor niets terugdeinzen? Lukt het Jack en zijn collega’s om een gevaar te trotseren dat groter is dan alles wat hij ooit in zijn carrière heeft meegemaakt? En hoe loopt het uiteindelijk af voor Achilles en Monty?

Op vrijdag 9 december komt de auteur nog eens terug naar zijn politiezone waar alles voor hem begon. Tussen 17 uur en 19 uur houdt Hans J. Russelle ofte Hans Doheyn dus een signeersessie voor zijn tweede misdaadroman in de bibliotheek van Koekelare. (DLD)