De afgelopen maanden werden heel wat activiteiten voor de Diksmuidse jeugd geannuleerd. Ook Roefel, nog steeds een hoogtepunt voor de lagereschoolkinderen die in normale jaren het begin van de zomervakantie inluidt, werd afgelast. Roefel zou dit jaar zijn dertigste verjaardag vieren. Maar op een feesteditie blijft het dus wellicht een jaartje wachten. Om kinderen toch van speelplezier te voorzien schenkt de Diksmuidse jeugddienst nu in samenwerking met het Huis van het Kind elke leerling van het lager onderwijs, en dat zijn 1.273 kinderen tussen 6 en 12 jaar, een ‘Blijf-in-je-buurt-boekje’ boordevol activiteiten en opdrachten.  En daartussen zit ook een opdracht voor … 1 augustus …

Het boekje bundelt volgens jeugdschepen Marc De Keyrel zestig leuke activiteiten, ideeën, anti-vervelingstips en spelletjes zodat kinderen elke dag van de vakantie weten wat te doen. Zo krijgen jonge Diksmuidelingen tips om de Olympische straatspelen te organiseren, om een blotevoetenpad aan te leggen of leren ze hoe ze hun eigen coronatijdscapsule kunnen ontwerpen. Ouders zijn alvast volgens de schepen gewaarschuwd want … het boekje roept straks 1 augustus uit tot een tweede 1 april.
De kleurrijke boekjes worden tijdens de laatste dagen van het schooljaar verdeeld via alle Diksmuidse basisscholen, zodat kinderen deze zomer met volle teugen plezier kunnen beleven. Het stadsbestuur betaalde hiervoor 4.050 euro. (DLD)