Vanaf vrijdag 15 juli kan men op de Grote Markt van Diksmuide opnieuw hengelen aan het viskraam, een ritje maken op de draaimolen of de autoscooter of genieten van heerlijke oliebollen tijdens de zomerkermis.  Maar naast de klassieke ingrediënten van Diksmuides zomerkalender zijn er geen extra evenementen tijdens deze zomerkermis, behoudens een avondmarkt op 21 juli : de jaarlijkse kermis is geen hoogtepunt meer op Diksmuides zomerkalender.  Geen klassiekers als een kermiskoers, vuurwerk of een optreden.  Zelfs de Zomerse Vrijdag verhuist op de openingsavond van de kermis naar het “verre” IJzerboomgaard.  Het is reeds enkele jaren duidelijk : Diksmuide biedt aan de foorkramers nog de omgeving van de Grote Markt aan maar wil verder niet meer investeren in de noodzakelijke randanimatie die het kermisbezoek opnieuw bruisend kan maken.  De Diksmuidse kermis mag stilletjes verder kabbelen.  Naar aanleiding van de nationale feestdag blijven de foorkramers wel uitzonderlijk tot en met donderdag.

Volgende attracties zullen op de komende zomerkermis staan : twee draaimolens en evenveel schietkramen, een prikballon, een autoscooter en twee lunaparken.  Verder de kinderachtbaan en twee kramen met een visspel, een frituur en oliebollenkraam, de lambada, skeeball en tenslotte trampolines.  De kermis is te bezoeken op vrijdag vanaf 18 uur, op zaterdag en zondag vanaf 15 uur, op maandag tijdens de marktdag vanaf 10.30 uur, op dinsdag tijdens de familiedag met attracties aan verminderde prijzen vanaf 15 uur, op woensdag en donderdag eveneens telkens vanaf 15 uur.

Wel kan men zowaar gratis naar de kermis.   Hiervoor moet men deelnemen aan de Foorzoektocht. Maar veel tijd hiervoor rest er niet meer want vandaag is de laatste dag waarop men kan deelnemen.  Hiervoor moet men op pad in Diksmuide en een rebus oplossen. In de etalage van de deelnemende handelaars kan men telkens 1 woord uit de rebus vinden. De oplossing vult men op de juiste plaats in en men moet het ingevulde formulier ten laatste tegen donderdag 14 juli om 12 uur binnen brengen bij de dienst toerisme of aan het onthaal van het stadhuis. Deelnameformulieren kan men vinden bij de deelnemende handelaars en op de toeristische dienst op de Grote Markt.  Wie wint mag een ticketje voor de kermis verwachten. Winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en kunnen hun prijs afhalen tussen 15 en 18 juli bij de dienst toerisme.  Wie het deelnameformulier wil downloaden : klik hier.
Op donderdag 21 juli valt er alsnog iets extra te beleven want dan is er ’s avonds nog een avondmarkt in de Generaal Baron Jacquesstraat.  (DLD)