Op zondag 24 oktober kan men vanaf 19.30 uur in de IJzertoren de Zalige Zonden ontdekken.  Het Museum aan de IJzer in de toren is immers één van de haltes van een reizend muziektheaterproject dat in de Westhoek theater en gastronomie bij elkaar brengt.  Want men krijgt niet alleen een zinderend scenario dat door een kwartet van acteurs wordt gebracht, de avond wordt ook extra op smaak gebracht met het proeven van heel wat Westhoeklekkers.  De deelnameprijs (all-inn) aan deze theatervoorstelling, inclusief de gastronomische “boetedoeningen”, bedraagt 49 euro per persoon en inschrijven kan via info@aandeijzer.be.

Een schuimende Pater van West-Vleteren of een heerlijk ambachtelijk ijsje, een smeuïg stukje kaas uit de polders of een authentieke picon, genietend als God … naast Frankrijk.  Hoe vaak wordt men in de Westhoek niet verleid tot een kleine zonde, een ‘zalige’ zonde zeg maar die de rest van een bezoek laat nazinderen en goesting doet krijgen naar meer. Op weg door de uitgestrekte regio van de Westhoek valt men van de ene verbazing in de andere. Niet alleen staat genieten overal centraal, maar men vindt er ook tal van leuke musea, attracties en ander bezienswaardigheden.
Museum aan de IJzer is één van de haltes van het reizend muziektheaterproject doorheen de Westhoek waarvoor theatermaker Yves Bondue, geboren en getogen in de Westhoek, het scenario en de muziek schreef.  Het kwartet, dat met plezier vertelt waar al die zalige zonden vandaan komen wordt gevormd door Silke Thorrz, Evelien Lucy Verhegge, Jeroen Defauw en Yves Bondue zelf.
En na het begaan van de Zalige Zonde rest er tenslotte nog de ideale biecht …. En daarvoor stelt men een wandeling of fietstocht in de mooie Westhoek voor waardoor men dan weer andere locaties ontdekt.  En zo is de ‘Zalige Zonden’-cirkel rond.
Voor meer info : klik hier. (DLD)