Vanaf vandaag tot zondag 9 januari kan men opnieuw het Winterlicht ontdekken in Diksmuide.  Ook dit jaar is er een parcours van een 2-tal kilometer uitgetekend dat rolstoel- en buggyvriendelijk is.  En dat parcours brengt de wandelaars ’s avonds door en langs verschillende lichtdecors.  Vertrekken doet men op de Grote Markt en vervolgens gaat het via het stadspark en de Parklaan naar het Ellesmerepad wat nieuw is dit jaar.  Vervolgens gaat het via de Grauwe Broedersstraat naar de Handzamevaart die men normaal volgt via het Alleyepad. Deze laatste is echter tijdelijk onderbroken door de hoge waterstand van de Handzamevaart. Er is momenteel voorzien in een alternatief.  Via de Vaartstraat en de Generaal Baron Jacquesstraat komt men dan terug naar de Grote Markt.  Het ommetje via Hof ter Bloemmolens is er dit jaar niet meer bij.

En aan het Winterlicht is ook een QR-beleving gekoppeld.  Deze extra digitale dimensie kan men ontdekken met de smartphone.  Langs het parcours kan men immers op verschillende plaatsen een QR-code scannen.  Daar maakt een uniek muziekstuk, poëzie of een winterse vertelling voor de kleinsten de wandeling een tikkeltje unieker.  Men kan luisteren terwijl men wandelt, dan wel even de tijd nemen en wat rusten terwijl men geniet van de pracht van het licht en lokaal talent.
En voor wie het wat avontuurlijker wil is er nog “Het mysterie van het Winterlicht” .  Wie de raadsels langs het parcours kan oplossen kan een eindejaarsgeschenk winnen.  En tenslotte is er nog voor de kleinsten Winterbingo waarbij ze moeten raden welke foto ze niet tegen kwamen langs het parcours.  Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij ondermeer de toeristische dienst op de Grote Markt.
Wie het Winterlicht wil ontdekken kan hiervoor een plannetje volgen of de routemarkeringen.  En nog deze tip : een zaklamp is handig voor onderweg.  (DLD)