In veel steden gaat de kerstverlichting dit jaar vroeger aan.  Zo wil men tijdens deze donkere tijden wat licht brengen in de corona-duisternis.  In Diksmuide wacht men echter nog een paar weken om de kerstschakelaar om te draaien.  Ze wil blijkbaar een oude Sint-traditie respecteren die stelt dat de kerstverlichting pas kan branden nadat de Sint opnieuw vertrokken is.  En dat is dus ten vroegste op 7 december.  Dan laat men vanaf 16.30 uur de kerstverlichting branden op een sfeervol parcours van 2 kilometer door het centrum, de winterlichtwandeling.  (zie kaartje).  Voor burgemeester Laridon moet dit zorgen voor een winterse gezelligheid in de Diksmuidse binnenstad.

Deze Winterlichtwandeling moet dit jaar de kerstactiviteiten in de stad vervangen.  Starten kan men op de Grote Markt.  Het parcours is rolstoel- en buggytoegankelijk, behalve een stukje Alleyepad langs de Handzamevaart tussen de post en de Grote Dijk.  Daar is wel een alternatieve route voorzien via de Grote Dijk. Verder geeft men nog de tip mee een zaklamp mee te doen voor onderweg.
En voor wie het wat avontuurlijker wil is er ‘Kraak de Wintercode’ waarmee enkele prijzen kunnen gewonnen worden. Langs het parcours komt men 8 raadsels tegen waarvan de juiste oplossing kan genoteerd worden in het deelnameformulier dat men vindt in het middenkatern in Diksmuide Info van december.  De wintercode kan gekraakt worden door de letters in de juiste volgorde te plaatsen.  Deelnameformulieren kan men tot en met 12 januari in de rode brievenbus bij het stadhuis deponeren.
Er is ook een fotowedstrijd want na de winterlichtwandeling kan men een selfie nemen bij de levensgrote DIKSMUIDE-letters op de Grote Markt.  Wie deze foto post op Instagram en/of Facebook met #diksmuide kan wat extra shoppingbudget winnen.
Tenslotte is er nog winterbingo.  Wie alle winterfiguren kan vinden maar er eentje niet kan afvinken op het parcours, kan deze figuur omcirkelen op het deelnameformulier dat men ook tot 12 januari in de rode brievenbus bij het stadhuis kan stoppen.  Ook daarmee is een leuke prijs te winnen.  (DLD)