In tegenstelling tot andere gemeenten waar het rommelmarktleven opnieuw ontluikt, besliste het rommelmarktcomité van Vladslo  (foto) om dit jaar geen gewone rommelmarkt te laten doorgaan op de voorziene datum van 19 september.  Het is immers moeilijk om één van de grootste rommelmarkten te organiseren terwijl er toch nog steeds corona-maatregelen zijn, zo is te horen in Vladslo.  Maar helemaal stil zal het er dan toch niet zijn want in de plaats van hun rommelmarkt organiseert het Vladsloos comité een éénmalige garageverkoop voor de Vladslonaars.

Iedere inwoner van Vladslo kan zich inschrijven.  Hierdoor krijgt iedere bewoner de kans te verkopen op zijn privégrond.  Voordeel is wel dat er zo minder verkoopstands zijn en de bezoekers automatisch verder van elkaar zullen wandelen.  Bezoekers aan de garageverkoop zullen vanaf 7.30 uur de lijst met deelnemers kunnen afhalen aan de bar op het Vladsloplein. De garageverkoop gaat door tot 17 uur.  Maar achteraf kan er nog gezellig gekeuveld worden in de bar op het Vladsloplein met een drankje, hapje, kinderanimatie en een muzikale noot.   Men roept intussen zowel de deelnemers als de bezoekers op de nog steeds geldende coronamaatregelen te respecteren.
Femma die zoals andere jaren bloemetjes verkoopt voor Kom op tegen Kanker, zal dit jaar dit enkel op bestelling doen via karin.pille@telenet.be.
En voor de rommelmarkt zelf maakt het Vladsloos comité nu al een afspraak in 2022.   De datum van 18 september mag in de agenda’s genoteerd worden. (DLD)