Diksmuide wil volgens onderwijsschepen Marc De Keyrel de verkeersveiligheid in schoolomgevingen verhogen.  Daarom worden verschillende wegmarkeringen in de schoolomgevingen van Diksmuide in de loop van maart en april in een nieuw jasje gestoken en er komen extra aanduidingen van de ‘zone 30’ in grote vlakken op de rijweg.  Deze vlakken worden niet geverfd maar ze worden wel op de weg gebrand met de thermoplast. Naast het feit dat deze kunststof duidelijker is dan de gebruikelijke verven, heeft het ook een goede slipweerstand en is het milieuvriendelijk en duurzaam. Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters keurde hiervoor vorige week een subsidie van 12.400 euro goed.

Volgende schoolomgevingen krijgen een vernieuwde ‘Zone 30’-markering: vrije basisschool Vladslo, vrije basisschool Beerst, gemeenteschool Beerst, vrije basisschool Nieuwkapelle, buitengewoon onderwijs Klimop (foto), gemeenteschool Leke, gemeenteschool Keiem en gemeenschapsonderwijs W’IJzer.
Daarbovenop komt er in de Pluimstraat nabij de school voor buitengewoon onderwijs Klimop ook een verbeterde ‘BUS’-aanduiding en een fietssuggestiestrook en op een aantal plaatsen komen er ook nieuwe zebrapaden.
Het kostenplaatje voor de volledige veiligheidsoptimalisering wordt geraamd op 24.859,54 euro. (DLD)