In Diksmuide is een paintball-club actief in ‘t Buitenbeentje aan de Heernisse 1.  Iedere tweede zondag van de maand komt deze vriendengroep samen tussen 8.30 uur en 12 uur.  Paintball Jabbeke heet de club maar toch spelen ze in Diksmuide?  Maar volgens voorzitter Michael is de club 20 jaar terug begonnen in Jabbeke, op een buitenveld dat er op vandaag niet meer is.  Intussen is men uitgeweken naar de indoorzaal van ‘t Buitenbeentje.  Toch wilden de leden de oorspronkelijke naam behouden omdat men zo hun roots levendig houdt.  Dus kwam er alleen een kleine aanpassing Paintballclub Jabbeke @diksmuide.
Nu reeds organiseren ze, tijdens hun jaarlijkse opendeurdag, ‘kidspaintball’ voor de jongere fans.  Maar, in 2020 bestaat deze paintballclub 20 jaar.  En die verjaardag wil men vieren met een uniek concept voor Vlaanderen : een paintball jeugdclub. Jeugdclub Paintball buitenbeentje is voor jongeren tussen 8 en 14 jaar.  Daar leert men op zondagnamiddag op een speelse en veilige manier technieken en vaardigheden om vervolgens een vlotte overstap te kunnen maken naar paintballclub Jabbeke.

Daarnaast zullen er het hele verjaardagsjaar door speciale activiteiten georganiseerd worden waaronder opendeurdagen waar ook onervaren spelers, groot en klein, kunnen aan deelnemen.
Wie kennis wil maken met deze paintball club, kan komende zondag 8 december al eens langs gaan in ‘t Buitenbeentje.  Men hoeft zich nog niet onmiddellijk aan te sluiten want niet-clubleden kunnen eenmalig deelnemen voor 25 euro.  In deze deelnameprijs zijn de uitrusting (masker en marker) en 100 paints inbegrepen.  Voor een jaar bedraagt het lidgeld 100 euro.  Voor de jeugdclub wordt dit 80 euro.  Ideaal als kerstcadeau zo horen we nog bij de club.
Alle info over de paintballclub, hoe er kan en mag gespeeld worden, dat vindt men allemaal op www.paintballclubjabbeke.com. (DLD)