Diksmuide daagt de koks van de Diksmuidse restaurants uit om een gerecht te creëren met enkel en alleen Diksmuidse streekproducten.  Via deze samenwerking met de Diksmuidse restaurants wil ze haar streekproducten letterlijk en figuurlijk meer op de kaart zetten. Want men hoopt dat deze Diksmuidse gerechtjes ook hun plaats krijgen tussen de suggesties of de menukaart van de Diksmuidse restaurants.  Door te werken met seizoensgebonden groenten en producten wil men vanaf 2021 iedere maand van het jaar een Diksmuids recept wereldkundig maken.  En dat kan zowel een hoofdgerecht zijn maar evengoed een hapje of een dessert.  Omdat men graag iedere maand met een nieuw recept wil uitpakken, hoopt Diksmuide minstens 12 van haar koks te kunnen overtuigen met de Diksmuidse streekproducten aan het koken te gaan.

En Diksmuide wil ook de hobbykoks onder haar inwoners, welk niveau ze ook hebben, aan het werk zetten want zij mogen de bekroonde recepten namaken.  Wie hiervan een foto deelt via sociale media maakt kans een cadeaubon te winnen die kan ingewisseld worden in het restaurant van de kok van de maand.
Volgens Diksmuids burgemeester Lies Laridon, die ook weleens achter het kookfornuis durft te kruipen (foto archief 80-jarigen-feest) past dit binnen het Diksmuids project om de eigen streekproducten meer in de kijker te plaatsen.  En meteen krijgen ook de restaurants in deze moeilijke coronatijden een extra duwtje want Diksmuide zal extra aandacht geven aan de winnende koks.

Koks die deze uitdaging zien zitten, kunnen nu al een seintje geven aan de dienst lokale economie (E lokale.economie@diksmuide.be of T 051/79.30.35) met de melding van hun seizoensvoorkeur.  Zo kan er al een summiere planning opgemaakt worden.  (DLD)