Na de première van zaterdag 11 november, brengt de Keiemse toneelkring Tervaete nog zes maal de hilarische komedie “De tand van Ferdinand”.  En voor een avondje lachen kan men terecht in ontmoetingscentrum De Kring in Keiem op 11, 17, 18, 24 en 25 november en 2 en 3 december.  Voor de laatste vrije plaatsen kan men contact opnemen via mail peter.devisscher@hotmail.com of telefonisch 0486/166.449 tussen 18 uur en 20 uur.  Met uitzondering van 3 december wanneer het doek open gaat om 14 uur, zijn alle andere voorstellingen voorzien om 20 uur.

Het verhaal. Aan boord van een vliegtuig bevindt zich een tand van ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan. De tand wordt officieel begeleid naar Guam, om daar te worden begraven. Op die manier wil Guam zijn onafhankelijkheid t.o.v. de Amerikaanse bezetter doordrukken. Eens opgestegen loopt echter ongeveer alles fout wat fout kan lopen op een vlucht. Er blijken meerdere kapers op de kust, dieren ontsnappen aan boord, er hangt romantiek in de lucht, bommen dreigen te ontploffen en als door een voedselvergiftiging en een geklemde toiletdeur beide piloten buiten strijd geraken als de landing moet worden ingezet, is de chaos compleet ….
Regisseur die alles in goede banen leidt is opnieuw Ives Verhulst.

De spelersgroep wordt gevormd door Nadine Christiaen als Francisca Hofmeester (hoofdstewardess), Joline De Keyser als Bona Calda (stewardess), Bart Derycke als John Bink (piloot), Julie Winne als Sandra De Vlieger (co-piloot), José Vanacker als Tom Knuppel (ex-vriend van Francisca), Davy Verslyppe als Freddy Schietecatte (adjudant), Kurt Taillieu als Steven Kwast (CIA-agent), Tanja Pyra als Winny Boekanier (vliegtuigkaapster) en Maddy Debergh als Amber Tant (lastige passagier). De technische ploeg : Tekststeun/Toneelmeester : Nathalie Duyck, Geluid en Belichting : Luc Hillewaere, Grime/Kledij : Heidi Notredame, Silke Gheerardyn en Greet Dever. (DLD)