Het test- en triagecentrum van Diksmuide was bij het begin van de pandemie ondergebracht op Zonnestraal (foto archief).  Later kreeg dit een nieuw onderkomen op de site van het lokaal dienstencentrum Ten Patershove.  En nu is dit verhuisd naar de gewezen jongensschool aan de Woumenweg 311 in Woumen.  Wie zich, op afspraak, moet  laten testen op het coronavirus kan dus voortaan daar terecht.

Nu de activiteiten in LDC Ten Patershove opnieuw hernemen en heel wat lokalen dus terug bezet geraken, drong een verhuis van het test- en triagecentrum zich op. De gewezen jongensschool in Woumen, waar de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) eerder al gebruik van maakten voor collectieve testen, zal voortaan deze functie overnemen.  Maar de volledige werking en het team van het test- en triagecentrum blijft onveranderd, enkel de locatie verandert. Men kan dus voortaan terecht in de gewezen jongensschool aan de Woumenweg 311. Grote borden wijzen de mensen er de juiste weg.
De organisatie en werking van het test- en triagecentrum blijft in handen van de huisartsenkring IJzerstreek & Westkust. De Diksmuidse stadsdiensten blijven zorgen voor de nodige logistieke ondersteuning.  (DLD)