2020 wordt voor tennisclub De Maene het jaar waarin men meer aandacht heeft voor de 50-plussers.  En dat is een belangrijke groep want een kwart van de Vlaamse leden zijn 50-plussers, in België is dat zelfs 41 procent.  Daarom werd door TC De Maene en tennisicoon Sabine Appelmans oefenstof op maat van 50-plussers ontwikkeld. Meteen is Sabine Appelmans ook meter van het project ‘Play for Life’ dat voorziet in een juiste trainingsaanpak met aandacht voor blessurepreventie, aantrekkelijke oefenstof en sociale interactie. Voor Eddy Decaestecker van TC De Maene moet het vooral draaien rond de vreugde voor het spelletje tennis.  En dat moet zorgen dat 50-plussers, die door de jaren heen wat vervreemd waren van het tennis, opnieuw gaan tennissen.  Maar ook voor hen die op vandaag nog regelmatig een balletje slaan, kan deze cursus een goede aanvulling zijn.  Zo kan TC De Maene zijn slogan hard maken : een club waar niemand oud wordt.

Zo zullen de 50-plussers leren hoe men voor en na het tennissen zowel een goeie warming-up onder de knie krijgt als een cooling-down.  Deze zorgen immers voor een beter onderhoud van het lichaam.  Voor veel 50-plussers zal dit volgens Eddy Decaestecker van TC De Maene ongetwijfeld zorgen voor een gewoonteverandering.  Voor heel wat spelers van deze leeftijdsgroep, die al jarenlang hun vaste speelmomenten en patronen hebben, wordt dit op zich al een uitdaging.
Verder ligt in de voorgestelde lessenreeksen de focus vooral op het dubbelspel en tactische situaties : gezelligheid, teamsfeer, spelpleizer en jawel, ook iets nieuws bijleren.  En tenslotte, na de cooling-down wordt er ook nog eens afgesloten op een gezellige manier.
Deze lessen gaan door, iedere dinsdag- en vrijdagnamiddag van 14 uur tot 15.30 uur op de tennisterreinen van TC De Maene op De Pluimen.
Inschrijven kan Eddy Decaestecker (T 0497/43.77.90 of mail eddydecaestecker@hotmail.com)

Intussen wordt ook duchtig verder gewerkt aan de tennishal.  Zowel de cafetaria als de tennishal met zijn 3 pleinen komen in de fase van de afwerking.  Voor de hal zelf betekent dit de aanleg van de 6-laagse speciale tennisvloer.  Eddy Decaestecker hoopt dat deze binnenaccomodatie tegen september kan in gebruik worden genomen. (DLD)